Marco Ghia, szef Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie, ma przyjemność zaprosić Was na kurs gotowania, który odbędzie się 25 lipca 2020 r od 19:00 do 23:00 w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory, ul. Mińska 25).
Kurczak to chyba najbardziej rozpowszechnione mięso drobiowe na świecie. Jest łatwo dostępny, prosty w przygotowaniu, a co najważniejsze, smaczny. Można jeść go na wiele sposobów, pieczonego, grillowanego, podanego w potrawce, w całości, czy w postaci skrzydełek. Podczas warsztatów kulinarnych, Marco Ghia przybliży wam najciekawsze i najbardziej znane przepisy na kurczaka z różnych stron świata. Poniżej znajdziecie nasze pyszne menu!
Menu:
- Włoski pollo in potacchio, czyli kurczak w białym winie z pomidorami i rozmarynem
- Koreański smażony kurczak z imbirem, chilli i prażonymi orzechami
- Indyjski kurczak Tikka Masala z jogurtem, kurkumą i chili
- Amerykańskie skrzydełka kurczaka w stylu Buffalo z papryką, tabasco i sosem ranczerskim
- Tajlandzkie sataye z kurczaka w miodzie, imbirze i curry podane z sosem sojowym