Marco Ghia, szef Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie, ma przyjemność zaprosić Was na kurs gotowania, który odbędzie się 12 września 2020r od 19:00 do 23:00 w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory, ul. Mińska 25).
Łosoś to najbardziej znana i rozpowszechniona na całym świecie ryba. Jest źródłem wielu cennych witamin i wartości odżywczych, takich jak kwasy omega-3. Jedna porcja łososia zaspokaja dzienne zapotrzebowanie na potas i jod. Jest to jedna z niewielu ryb, która idealnie sprawdzi się jako propozycja na szybkie śniadanie, jak i bardziej wyrafinowaną kolację. Podczas warsztatów kulinarnych, Marco pokaże Wam, jak przygotować łososia inspirowanego kuchnią dalekiej Japonii i egzotycznej Tajlandii. Będziecie mieć okazję przyrządzić łososia w wersji pikantnej, typowej dla kuchni Meksyku lub nieco łagodniejszej typowej dla kuchni basenu morza śródziemnego. Będzie pysznie i zdrowo!
Menu:
- Japoński łosoś marynowany w sosie teriyaki z olejem sezamowym i szpinakiem
- Meksykański łosoś w sosie cytrynowym z miętą, kolendrą i tabasco
- Włoski łosoś podany z kandyzowanymi pomidorkami i skórką z cytryny
- Łosoś w stylu francuskim z bobem i sałatą z sosem z estragonu
- Tajlandzki łosoś grillowany z miodem, imbirem, kokosem i limonką
Zabierzcie ze sobą swoje pojemniki na żywność! Jeżeli zostanie coś ze wspólnej uczty, będziecie mogli zabrać pyszności do domów.
Podczas naszych warsztatów serwujemy kawę Illy, herbatę Teekanne, wodę Acqua Panna oraz San Pellegrino i napoje Schweppes.
Przepisy z różnych stron świata przybliży Marco, a w przygotowaniu pomogą Wam intuicyjne sprzęty do zabudowy z najnowszej linii W Collection marki Whirlpool.