• Przejdź do treści
  • Przejdź do głównego paska bocznego

Włoska Akademia Kulinarna

  • Kup voucher
  • Zapisy z vouchera
    • Facebook
    • Instagram
    • TikTok
    • YouTube
  • O nas
  • Kursy gotowania
  • Blog
  • Przepisy i porady
  • Video przepisy
  • Oferta
  • FAQ
  • Kontakt
  • Szukaj
Szukaj
  • Kursy gotowania
  • Prowadzący
  • Galeria
  • Regulamin

PRZEPISY ŚWIATA: ŁOSOŚ

Prowadzący: Marco Ghia

DATA: 12 września 2020 GODZ.: 19:00 - 23:00

Marco Ghia, szef Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie, ma przyjemność zaprosić Was na kurs gotowania, który odbędzie się 12 września 2020r od 19:00 do 23:00 w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory, ul. Mińska 25).

Łosoś to najbardziej znana i rozpowszechniona na całym świecie ryba. Jest źródłem wielu cennych witamin i wartości odżywczych, takich jak kwasy omega-3. Jedna porcja łososia zaspokaja dzienne zapotrzebowanie na potas i jod. Jest to jedna z niewielu ryb, która idealnie sprawdzi się jako propozycja na szybkie śniadanie, jak i bardziej wyrafinowaną kolację. Podczas warsztatów kulinarnych, Marco pokaże Wam, jak przygotować łososia inspirowanego kuchnią dalekiej Japonii i egzotycznej Tajlandii. Będziecie mieć okazję przyrządzić łososia w wersji pikantnej, typowej dla kuchni Meksyku lub nieco łagodniejszej typowej dla kuchni basenu morza śródziemnego. Będzie pysznie i zdrowo!

Udostępnij
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij

Menu:

  • Japoński łosoś marynowany w sosie teriyaki z olejem sezamowym i szpinakiem
  • Meksykański łosoś w sosie cytrynowym z miętą, kolendrą i tabasco
  • Włoski łosoś podany z kandyzowanymi pomidorkami i skórką z cytryny
  • Łosoś w stylu francuskim z bobem i sałatą z sosem z estragonu
  • Tajlandzki łosoś grillowany z miodem, imbirem, kokosem i limonką

Zabierzcie ze sobą swoje pojemniki na żywność! Jeżeli zostanie coś ze wspólnej uczty, będziecie mogli zabrać pyszności do domów.

Podczas naszych warsztatów serwujemy kawę Illy, herbatę Teekanne, wodę Acqua Panna oraz San Pellegrino i napoje Schweppes.

Przepisy z różnych stron świata przybliży Marco, a w przygotowaniu pomogą Wam intuicyjne sprzęty do zabudowy z najnowszej linii W Collection marki Whirlpool.

 

WYTYCZNE DOTYCZĄCE UCZESTNICTWA W WARSZTATACH KULINARNYCH:

– obowiązuje dezynfekcja rąk płynem znajdującym się przy wejściu do Akademii. Płyny do dezynfekcji rąk znajdą Państwo również w toaletach i przy stanowiskach pracy;

– podczas warsztatów uczestnicy dzieleni są na małe grupy;

– podczas warsztatów rekomendujemy noszenie maseczek ochronnych.

DODATKOWO:

Jeżeli przed warsztatami wystąpią u Państwa następujące objawy: kaszel, katar, ból gardła lub podwyższona temperatura – prosimy o kontakt mailowy i pozostanie w domu.

Informujemy, iż po każdych warsztatach przeprowadzana jest dezynfekcja naszej Akademii.

Udostępnij
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij

Pierwszy Sidebar


O Akademii

  • Jak dojechać
  • Kontakt
  • O nas
Ustawienia prywatności

Warsztaty

  • Lista warsztatów
  • Regulamin
  • Polityka prywatności i cookies

Przepisy

  • Makarony
  • Dania główne
  • Przystawki
  • Desery
  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • YouTube

Wszelkie prawa zastrzeżone © Social Kuchnia 2023

↑
Góra