Cristina Catese, nauczycielka kuchni włoskiej w Akademii Kulinarnej Whirlpool, ma przyjemność zaprosić Was na warsztaty kulinarne, które odbędą się 25 września 2020r od 19:00 do 23:00 w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory, ul. Mińska 25).
Lubicie owoce morza? My je wręcz uwielbiamy! Tym razem zanurzymy się w głębiny mórz i oceanów w poszukiwaniu pysznej ośmiornicy! Czy wiecie, że te niesamowicie inteligentne i sprytne stworzenia występują w ponad 250 różnych gatunkach? Ośmiornice od wielu lat goszczą na stołach restauracji na całym świecie. Dla wielu z nas kojarzą się wyszukanym daniem, które w domowych warunkach prawdopodobnie nigdy się nie uda. Nic bardziej mylnego! Podczas warsztatów kulinarnych, nasza włoska szefowa kuchni Cristina nauczy Was jak należy przygotować ośmiornicę od samego początku. Dowiecie się w jaki sposób krok po kroku odpowiednio umyć i ugotować ośmiornicę oraz przyrządzić proste i pełne smaku dania inspirowane kuchniami świata!
Menu:
- Włoska ośmiornica alla luciana z oliwkami, kaparami i pomidorkami
- Ośmiornica po portugalsku z ziemniakami, liściem laurowym i oliwkami
- Ośmiornica w stylu hiszpańskim podana z gazpacho
- Ośmiornica po grecku z białą cebulą, pomidorem i goździkami
- Ośmiornica po kreolsku z imbirem i ananasem
Zabierzcie ze sobą swoje pojemniki na żywność! Jeżeli zostanie coś ze wspólnej uczty, będziecie mogli zabrać pyszności do domów.
Podczas naszych warsztatów serwujemy kawę Illy, herbatę Teekanne, wodę Acqua Panna oraz San Pellegrino i napoje Schweppes.
Smaki i sekrety przygotowywania ośmiornicy przybliży Wam Cristina, a w przygotowaniu pomogą Wam intuicyjne sprzęty do zabudowy z najnowszej linii W Collection marki Whirlpool.