Marco Ghia, szef Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie, ma przyjemność zaprosić Was na kurs gotowania, który odbędzie się 11 września 2020r od 19:00 do 23:00 w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory, ul. Mińska 25).
Ryż to symbol życia i podstawowy składnik żywieniowy większości ludzi na świecie. Występuje w rozmaitych odmianach, kolorach i wielkościach. Stanowi źródło wielu witamin, a dzięki dużej zawartości błonnika, daje energię na cały dzień! Podczas warsztatów kulinarnych, Marco zaprosi Was w podróż po daniach na bazie ryżu. Całą przygodę zaczniemy od lekkiej i aromatycznej włoskiej sałatki, po czym szybko przeniesiemy się do Korei, gdzie przyrządzimy klasyczne danie Bibimbap, co dosłownie oznacza “wymieszany ryż”. Następnie śladem perskiego ryżu z rodzynkami udacie się na bliski wschód. Przedostatnim punktem wyprawy będzie pikantna tajska sałatka z mango, a na koniec odrobina orzeźwienia i słodyczy pod postacią meksykańskiej Horchaty. Szykujcie się na wieczór pełen niesamowitych smaków!
Menu:
- Włoska sałatka ryżowa na bazie ryżu Arborio z tuńczykiem, groszkiem, jajkiem, mozzarellą i domowym majonezem
- Koreański Bibimbap na bazie ryżu Basmati z chrupiącymi warzywami, kurczakiem i jajkiem
- Ryż po persku na bazie ryżu Basmati z ciecierzycą, bakłażanem, rodzynkami i kardamonem
- Tajska sałata na bazie z czarnego ryżu Venere, łososia, chili i mango
- Meksykańska Horchata z ryżu Arborio, mleka kokosowego, migdałów i cynamonu
Zabierzcie ze sobą swoje pojemniki na żywność! Jeżeli zostanie coś ze wspólnej uczty, będziecie mogli zabrać pyszności do domów.
Podczas naszych warsztatów serwujemy kawę Illy, herbatę Teekanne, wodę Acqua Panna oraz San Pellegrino i napoje Schweppes.
W podróż po świecie ryżu zabierze Was Marco, a w przygotowaniu pomogą Wam intuicyjne sprzęty do zabudowy z najnowszej linii W Collection marki Whirlpool.