Marco Ghia, szef Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie, ma przyjemność zaprosić Was na kurs gotowania, który odbędzie się 22 sierpnia 2020r od 11:00 do 15:00 w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory, ul. Mińska 25).
Sierpień to czas na śliwki! Świeże lub suszone. Węgierki, mirabelki czy renklody. Wybór jest ogromny! Śliwki wpływają korzystnie nie tylko na nasz układ pokarmowy, ale również na naszą urodę. Stanowią źródło wielu cennych witamin i minerałów. Są smaczne i zdrowe, a co najważniejsze, proste w przygotowaniu. Marco Ghia, nasz włoski szef kuchni, zabierze Was w przepyszną podróż po świecie śliwek. Przyrządzicie włoską focaccię, tajlandzkiego kurczaka, a nawet chrupiące kanadyjskie wafle! A to wszystko właśnie z dodatkiem Śliwek! Rozsmakujcie się w światowych przepisach i zapoznajcie się z naszym menu:
Menu:
- Włoskie grillowane focaccine faszerowane pikantną Gorgonzolą, z grappą śliwkową, miodem i szałwią
- Tajlandzki chrupiący kurczak z sosem srisacha, kolendrą podany z blanszowanymi śliwkami, włoską kapustą i galangalem
- Angielski filet wieprzowy ze śliwkowym chutneyem, cukrem trzcinowym i nasionami gorczycy
- Kanadyjski wafel z syropem klonowym, wędzonym boczkiem i śliwkami w czarnym pieprzu
- Amerykańska kruszonka ze śliwkami, bitą śmietaną i cynamonem
Zabierzcie ze sobą swoje pojemniki na żywność! Jeżeli zostanie coś ze wspólnej uczty, będziecie mogli zabrać pyszności do domów.