• Przejdź do treści
  • Przejdź do głównego paska bocznego

Włoska Akademia Kulinarna

  • Kup voucher
  • Zapisy z vouchera
    • Facebook
    • Instagram
    • TikTok
    • YouTube
  • O nas
  • Kursy gotowania
  • Blog
  • Przepisy i porady
  • Video przepisy
  • Oferta
  • FAQ
  • Kontakt
  • Szukaj
Szukaj
  • Kursy gotowania
  • Prowadzący
  • Galeria
  • Regulamin

PRZEPISY ŚWIATA: ŚLIWKI

Prowadzący: Marco Ghia

DATA: 22 sierpnia 2020 GODZ.: 11:00 - 15:00

Marco Ghia, szef Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie, ma przyjemność zaprosić Was na kurs gotowania, który odbędzie się 22 sierpnia 2020r od 11:00 do 15:00 w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory, ul. Mińska 25).

Sierpień to czas na śliwki! Świeże lub suszone. Węgierki, mirabelki czy renklody. Wybór jest ogromny! Śliwki wpływają korzystnie nie tylko na nasz układ pokarmowy, ale również na naszą urodę. Stanowią źródło wielu cennych witamin i minerałów. Są smaczne i zdrowe, a co najważniejsze, proste w przygotowaniu. Marco Ghia, nasz włoski szef kuchni, zabierze Was w przepyszną podróż po świecie śliwek. Przyrządzicie włoską focaccię, tajlandzkiego kurczaka, a nawet chrupiące kanadyjskie wafle! A to wszystko właśnie z dodatkiem Śliwek! Rozsmakujcie się w światowych przepisach i zapoznajcie się z naszym menu:

Udostępnij
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij

Menu:

  • Włoskie grillowane focaccine faszerowane pikantną Gorgonzolą, z grappą śliwkową, miodem i szałwią
  • Tajlandzki chrupiący kurczak z sosem srisacha, kolendrą podany z blanszowanymi śliwkami, włoską kapustą i galangalem
  • Angielski filet wieprzowy ze śliwkowym chutneyem, cukrem trzcinowym i nasionami gorczycy
  • Kanadyjski wafel z syropem klonowym, wędzonym boczkiem i śliwkami w czarnym pieprzu
  • Amerykańska kruszonka ze śliwkami, bitą śmietaną i cynamonem

Zabierzcie ze sobą swoje pojemniki na żywność! Jeżeli zostanie coś ze wspólnej uczty, będziecie mogli zabrać pyszności do domów.

Podczas naszych warsztatów serwujemy kawę Illy, herbatę Teekanne, wodę Acqua Panna oraz San Pellegrino i napoje Schweppes.

W podróż po świecie śliwek zabierze Was Marco, a w przygotowaniu pomogą Wam intuicyjne sprzęty do zabudowy z najnowszej linii W Collection marki Whirlpool.

WYTYCZNE DOTYCZĄCE UCZESTNICTWA W WARSZTATACH KULINARNYCH:

– obowiązuje dezynfekcja rąk płynem znajdującym się przy wejściu do Akademii. Płyny do dezynfekcji rąk znajdą Państwo również w toaletach i przy stanowiskach pracy;

– podczas warsztatów uczestnicy dzieleni są na małe grupy;

– podczas warsztatów rekomendujemy noszenie maseczek ochronnych.

DODATKOWO:

Jeżeli przed warsztatami wystąpią u Państwa następujące objawy: kaszel, katar, ból gardła lub podwyższona temperatura – prosimy o pozostanie w domu i kontakt mailowy.

Informujemy, iż po każdych warsztatach przeprowadzana jest dezynfekcja naszej Akademii.

Udostępnij
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij

Pierwszy Sidebar


O Akademii

  • Jak dojechać
  • Kontakt
  • O nas
Ustawienia prywatności

Warsztaty

  • Lista warsztatów
  • Regulamin
  • Polityka prywatności i cookies

Przepisy

  • Makarony
  • Dania główne
  • Przystawki
  • Desery
  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • YouTube

Wszelkie prawa zastrzeżone © Social Kuchnia 2023

↑
Góra