Cristina Catese, nauczycielka kuchni włoskiej w Akademii Kulinarnej Whirlpool, ma przyjemność zaprosić Was na warsztaty kulinarne, które odbędą się 23 października 2020 od 19:00 do 23:00 w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory, ul. Mińska 25).
Steki, steki, steki! Uwielbiamy mięso, a w szczególności steki! Uwielbiamy też poznawanie smaków i przepisów z różnych stron świata. Dlatego też, przygotowaliśmy dla Was wyjątkowe warsztaty! Po raz kolejny zabieramy Was w niesamowitą podróż po smakach steków z różnych zakątków Ziemi. Egzotycznej Argentyny, starożytnej Grecji czy gorącej Hiszpanii. Podczas warsztatów kulinarnych Cristina Catese przybliży Wam sekrety dobrej jakości mięsa oraz metody przygotowywania idealnych steków! Będzie pysznie i światowo 🙂
Menu:
- Polski antrykot bez kości na maśle, z chili i miodem podany z talarkami z ziemniaków
- Argentyński rostbef w sosie z czerwonego wina podany z plackami ziemniaczanymi z rozmarynem
- Baveta jako stek minutowy w stylu greckim podana z grillowanym bakłażanem marynowanym w oliwie i kaparach oprószony serem feta
- Włoski tomahawk wieprzowy z ziarnami fenkułu podany z miksem sałat i oliwą malinową
- Hiszpański secereto wieprzowy podany z duszonym jarmużem, czosnkiem i chili
Zabierzcie ze sobą swoje pojemniki na żywność! Jeżeli zostanie coś ze wspólnej uczty, będziecie mogli zabrać pyszności do domów.
Podczas naszych warsztatów serwujemy kawę Illy, herbatę Teekanne, wodę Acqua Panna oraz San Pellegrino i napoje Schweppes.
W podróż po świecie steków zabierze Was Cristina, najwyższej jakości produkty dostarczą Smaki Premium, a w gotowaniu pomogą Wam intuicyjne sprzęty do zabudowy z najnowszej linii W Collection marki Whirlpool.