• Przejdź do treści
  • Przejdź do głównego paska bocznego

Włoska Akademia Kulinarna

  • Kup voucher
  • Zapisy z vouchera
    • Facebook
    • Instagram
    • TikTok
    • YouTube
  • O nas
  • Kursy gotowania
  • Blog
  • Przepisy i porady
  • Video przepisy
  • Oferta
  • FAQ
  • Kontakt
  • Szukaj
Szukaj
  • Kursy gotowania
  • Prowadzący
  • Galeria
  • Regulamin

PRZEPISY ŚWIATA: STEKI

Prowadzący: Cristina Catese

DATA: 23 października 2020 GODZ.: 19:00 - 23:00

Cristina Catese, nauczycielka kuchni włoskiej w Akademii Kulinarnej Whirlpool, ma przyjemność zaprosić Was na warsztaty kulinarne, które odbędą się 23 października 2020 od 19:00 do 23:00 w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory, ul. Mińska 25).

Steki, steki, steki! Uwielbiamy mięso, a w szczególności steki! Uwielbiamy też poznawanie smaków i przepisów z różnych stron świata. Dlatego też, przygotowaliśmy dla Was wyjątkowe warsztaty! Po raz kolejny zabieramy Was w niesamowitą podróż po smakach steków z różnych zakątków Ziemi. Egzotycznej Argentyny, starożytnej Grecji czy gorącej Hiszpanii. Podczas warsztatów kulinarnych Cristina Catese przybliży Wam sekrety dobrej jakości mięsa oraz metody przygotowywania idealnych steków! Będzie pysznie i światowo 🙂 

Udostępnij
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij

Menu:

  • Polski antrykot bez kości na maśle, z chili i miodem podany z talarkami z ziemniaków
  • Argentyński rostbef w sosie z czerwonego wina podany z plackami ziemniaczanymi z rozmarynem
  • Baveta jako stek minutowy w stylu greckim podana z grillowanym bakłażanem marynowanym w oliwie i kaparach oprószony serem feta
  • Włoski tomahawk wieprzowy z ziarnami fenkułu podany z miksem sałat i oliwą malinową
  • Hiszpański secereto wieprzowy podany z duszonym jarmużem, czosnkiem i chili

Zabierzcie ze sobą swoje pojemniki na żywność! Jeżeli zostanie coś ze wspólnej uczty, będziecie mogli zabrać pyszności do domów.

Podczas naszych warsztatów serwujemy kawę Illy, herbatę Teekanne, wodę Acqua Panna oraz San Pellegrino i napoje Schweppes.

W podróż po świecie steków zabierze Was Cristina, najwyższej jakości produkty dostarczą Smaki Premium, a w gotowaniu pomogą Wam intuicyjne sprzęty do zabudowy z najnowszej linii W Collection marki Whirlpool.

 

WYTYCZNE DOTYCZĄCE UCZESTNICTWA W WARSZTATACH KULINARNYCH:

– obowiązuje dezynfekcja rąk płynem znajdującym się przy wejściu do Akademii. Płyny do dezynfekcji rąk znajdą Państwo również w toaletach i przy stanowiskach pracy;

– przed wejściem do Akademii mierzona jest temperatura. Osoby u których temperatura przewyższy 37,5 st C proszone są o powrót do domu;

– podczas warsztatów uczestnicy dzieleni są na małe grupy;

– podczas warsztatów obowiązuje nakaz noszenia maseczek ochronnych.

DODATKOWO:

Jeżeli przed warsztatami wystąpią u Państwa następujące objawy: kaszel, katar, ból gardła lub podwyższona temperatura – prosimy o pozostanie w domu i kontakt mailowy.

Informujemy, iż po każdych warsztatach przeprowadzana jest dezynfekcja naszej Akademii.

Udostępnij
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij

Pierwszy Sidebar


O Akademii

  • Jak dojechać
  • Kontakt
  • O nas
Ustawienia prywatności

Warsztaty

  • Lista warsztatów
  • Regulamin
  • Polityka prywatności i cookies

Przepisy

  • Makarony
  • Dania główne
  • Przystawki
  • Desery
  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • YouTube

Wszelkie prawa zastrzeżone © Social Kuchnia 2023

↑
Góra