Cristina Catese, nauczycielka kuchni włoskiej w Akademii Kulinarnej Whirlpool, ma przyjemność zaprosić Was na warsztaty kulinarne, które odbędą się 3 lipca 2020r od 19:00 do 23:00 w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory, ul. Mińska 25).
Każdy dobrze wie, jak ważną rolę w codziennej diecie odgrywają ryby. Każdy kto dba o zdrowie powinien zjadać minimum dwie porcje ryby w tygodniu! Są proste w przygotowaniu i odpowiednio przyrządzone mogą stanowić idealną propozycję nie tylko na obiad. Ryby stanowią ważny składnik wielu dań na całym świecie. Podczas warsztatów kulinarnych z Cristiną przygotujecie pyszne steki rybne inspirowane kuchnią japońską, francuską czy też szwedzką. Poniżej znajdziecie propozycje menu!
Menu:
- Stek z miecznika podany we włoskim stylu z anchois, oliwkami, kaparami i pomidorkami
- Japoński stek z łososia z sosem teriyaki podany z imbirem i fasolką
- Francuskie buillabaisse ze stekiem z halibuta, małżami i krewetkami
- Portugalski, grillowany stek z tuńczyka podany z sosem ze świeżych pomidorów, piri piri i ziołami
- Szwedzka zapiekanka ze stekiem z dorsza podana z puree ziemniaczanym i koperkiem
Zabierzcie ze sobą swoje pojemniki na żywność! Jeżeli zostanie coś ze wspólnej uczty, będziecie mogli zabrać pyszności do domów.