Cristina Catese, nauczycielka kuchni włoskiej w Akademii Kulinarnej Whirlpool, ma przyjemność zaprosić Was na warsztaty kulinarne, które odbędą się 15 lipca 2020r od 19:00 do 23:00 w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory, ul. Mińska 25).
Steki to najlepsze danie, jakie można przygotować z zaledwie jednego kawałka dobrej jakości wołowiny. Tajemnica tkwi w szczegółach! W tym wypadku jest nią odrobina tłuszczyku dookoła oraz “marmurek”, który znajduje się między włóknami mięsa. Podczas warsztatów kulinarnych w naszej Akademii, będziecie mogli spróbować różnych rodzajów steków przyrządzanych według przepisów z różnych stron świata. Szykuje się prawdziwa mięsna uczta!
Menu:
- Włoski rostbef z kością podany z warzywami
- Argentyński antrykot podany klasyczną sałatą ziemniaczaną i sosem na bazie majonezu
- Amerykańska Baveta jako stek minutowy podana ze smażonymi ziemniakami i krążkami cebulowymi
- Antrykot bez kości z polskiej jałówki po austriacku podany z sałatką ze świeżych ogórków i ziemniaków
- Niemiecki stek Tomahawk z młodą kapustą i jabłkiem
Zabierzcie ze sobą swoje pojemniki na żywność! Jeżeli zostanie coś ze wspólnej uczty, będziecie mogli zabrać pyszności do domów.
Podczas naszych warsztatów serwujemy kawę Illy, herbatę Teekanne, wodę Acqua Panna oraz San Pellegrino i napoje Schweppes.
W podróż po świecie steków zabierze Was Cristina, najwyższej jakości produkty dostarczy Steki Premium, a w gotowaniu pomogą Wam intuicyjne sprzęty do zabudowy z najnowszej linii W Collection marki Whirlpool.