KURS GOTOWANIA: PRZEPISY ŚWIATA TATAR odbędzie się 7 maja 2021r w godzinach 19:00 – 23:00 we Włoskiej Akademii Kulinarnej w Warszawie (Soho Factory, ul. Mińska 25).
Wszyscy kochamy tatara! To danie znane jest i uwielbiane w różnych zakątkach świata. Serwowane jako przystawka, świetnie sprawdzi się również jako danie główne.
Razem z Marco Ghia będziecie mieć wyjątkową okazję przygotowania i spróbowania tatara inspirowanego rozmaitymi kuchniami armeńską, libańską czy francuską. Ponadto dowiecie się, jak odpowiednio posiekać i doprawić mięso tak, aby smakowało nawet najbardziej wyrafinowanym smakoszom!
Myślicie, że o tatarze wiecie już wszystko? Nic bardziej mylnego! Sprawdźcie sami i spotkajcie się z nami na wspólne gotowanie 🙂
Jeżeli jeszcze nie mieliście okazji nas odwiedzić zobaczcie, jak bawiliśmy się na naszych kursach gotowania.
Menu:
- Klasyczny tatar z flat iron steak z kaparami, szalotką i żółtkiem, podany z majonezem tabasco
- Armeńskie Cig Kofte z hanger steak z dodatkiem pietruszki, papryki i szalotki
- Śródziemnomorski tatar z bavette wołowej podany pomidorem koktajlowym, papryką i sosem cytrynowym
- Tatar francuski z ligawy wołowej podawany z jajkiem w koszulce i kremem czosnkowym
- Libański tatar ze steka skirt z dodatkiem 7 przypraw, mięty, orzeszków pinii i sosem harissa
Zabierzcie ze sobą swoje pojemniki na żywność! Jeżeli zostanie coś ze wspólnej uczty, będziecie mogli zabrać pyszności do domów.