• Przejdź do treści
  • Przejdź do głównego paska bocznego

Włoska Akademia Kulinarna

  • Kup voucher
  • Zapisy z vouchera
    • Facebook
    • Instagram
    • TikTok
    • YouTube
  • O nas
  • Kursy gotowania
  • Blog
  • Przepisy i porady
  • Video przepisy
  • Oferta
  • FAQ
  • Kontakt
  • Szukaj
Szukaj
  • Kursy gotowania
  • Prowadzący
  • Galeria
  • Regulamin

PRZEPISY ŚWIATA: TATAR

Prowadzący: Marco Ghia

DATA: 19 września 2020 GODZ.: 19:00 - 23:00

Marco Ghia, szef Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie, ma przyjemność zaprosić Was na kurs gotowania, który odbędzie się 19 września 2020r od 19:00 do 23:00 w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory, ul. Mińska 25). 

Tatar znany jest na całym świecie. Idealnie sprawdza się jako przystawka, musi być dobrze przyprawiony i podany z szeregiem ulubionych dodatków. Podstawą tatara jest wysokiej jakości mięso pochodzące od zaufanego dostawcy! Podczas warsztatów kulinarnych Marco przybliży wam smaki tatara z różnych zakątków świata. Ponadto dowiecie się jak odpowiednio posiekać i doprawić mięso, tak aby smakowało nawet najbardziej wyrafinowanym smakoszom! 

 

Udostępnij3
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij

Menu:

  • Włoski siekany tatar z wołowiny podany z kaparami, ogórkami konserwowymi, anchois i przepiórczym żółtkiem
  • Tajski tatar wołowy marynowany w sosie rybnym, świeżym chilli podany z tajską bazylią
  • Amerykański tatar w stylu teksańskim z serem cheddar, chili i burbonem
  • Armeńskie Cig Kofte z wołowiny z dodatkiem pietruszki, papryki Isot i szalotki podane na liściach sałaty
  • Meksykański tatar z awokado i wołowiny z sosem Tabasco chipotle, kolendrą i karmelizowaną cebulą

Zabierzcie ze sobą swoje pojemniki na żywność! Jeżeli zostanie coś ze wspólnej uczty, będziecie mogli zabrać pyszności do domów.

Podczas naszych warsztatów serwujemy kawę Illy, herbatę Teekanne, wodę Acqua Panna oraz San Pellegrino i napoje Schweppes.

Różnorodnych inspiracji na tatara dostarczy Marco, najwyższej jakości mięso zapewni Taste Strore, a w gotowaniu pomogą Wam intuicyjne sprzęty do zabudowy z najnowszej linii W Collection marki Whirlpool.

 

WYTYCZNE DOTYCZĄCE UCZESTNICTWA W WARSZTATACH KULINARNYCH:

– obowiązuje dezynfekcja rąk płynem znajdującym się przy wejściu do Akademii. Płyny do dezynfekcji rąk znajdą Państwo również w toaletach i przy stanowiskach pracy;

– podczas warsztatów uczestnicy dzieleni są na małe grupy;

– podczas warsztatów rekomendujemy noszenie maseczek ochronnych.

DODATKOWO:

Jeżeli przed warsztatami wystąpią u Państwa następujące objawy: kaszel, katar, ból gardła lub podwyższona temperatura – prosimy o kontakt mailowy i pozostanie w domu.

Informujemy, iż po każdych warsztatach przeprowadzana jest dezynfekcja naszej Akademii.

Udostępnij3
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij

Pierwszy Sidebar


O Akademii

  • Jak dojechać
  • Kontakt
  • O nas
Ustawienia prywatności

Warsztaty

  • Lista warsztatów
  • Regulamin
  • Polityka prywatności i cookies

Przepisy

  • Makarony
  • Dania główne
  • Przystawki
  • Desery
  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • YouTube

Wszelkie prawa zastrzeżone © Social Kuchnia 2023

↑
Góra