Marco Ghia, szef Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie, ma przyjemność zaprosić Was na kurs gotowania, który odbędzie się 19 września 2020r od 19:00 do 23:00 w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory, ul. Mińska 25).
Tatar znany jest na całym świecie. Idealnie sprawdza się jako przystawka, musi być dobrze przyprawiony i podany z szeregiem ulubionych dodatków. Podstawą tatara jest wysokiej jakości mięso pochodzące od zaufanego dostawcy! Podczas warsztatów kulinarnych Marco przybliży wam smaki tatara z różnych zakątków świata. Ponadto dowiecie się jak odpowiednio posiekać i doprawić mięso, tak aby smakowało nawet najbardziej wyrafinowanym smakoszom!
Menu:
- Włoski siekany tatar z wołowiny podany z kaparami, ogórkami konserwowymi, anchois i przepiórczym żółtkiem
- Tajski tatar wołowy marynowany w sosie rybnym, świeżym chilli podany z tajską bazylią
- Amerykański tatar w stylu teksańskim z serem cheddar, chili i burbonem
- Armeńskie Cig Kofte z wołowiny z dodatkiem pietruszki, papryki Isot i szalotki podane na liściach sałaty
- Meksykański tatar z awokado i wołowiny z sosem Tabasco chipotle, kolendrą i karmelizowaną cebulą
Zabierzcie ze sobą swoje pojemniki na żywność! Jeżeli zostanie coś ze wspólnej uczty, będziecie mogli zabrać pyszności do domów.
Podczas naszych warsztatów serwujemy kawę Illy, herbatę Teekanne, wodę Acqua Panna oraz San Pellegrino i napoje Schweppes.
Różnorodnych inspiracji na tatara dostarczy Marco, najwyższej jakości mięso zapewni Taste Strore, a w gotowaniu pomogą Wam intuicyjne sprzęty do zabudowy z najnowszej linii W Collection marki Whirlpool.