Marco Ghia, szef Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie, ma przyjemność zaprosić Was na kurs gotowania, który odbędzie się 15 lutego 2020 od 19:00 do 23:00 w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory, ul. Mińska 25).
Wanilia to przyprawa, które ma liczne i cenne właściwości. To właśnie dzięki nim znalazła zastosowanie w kulinariach: ma wyjątkowy, głęboki, niepowtarzalny smak i intensywny aromat. Nie każdy co prawda jest jego zwolennikiem, ale raczej przyciąga niż odwrotnie. Na warsztacie poświęconym wanilii nasz włoski szef kuchni przede wszystkim chce Wam pokazać użycie tej przyprawy w potrawach mających pochodzenie z różnych stron świata. Przyrządzicie m.in. pyszne babeczki włoskie z sera ricotty, czy prawdziwie meksykańską zupę podawaną w formie mini szotów. Czujecie już zapach wanilii? Mamy nadzieję, że Was do nas przyciągnie!
Zabierzcie ze sobą swoje pojemniki na żywność! Jeżeli zostanie coś ze wspólnej uczty, będziecie mogli zabrać pyszności do domów.
Podczas naszych warsztatów serwujemy kawę Illy, herbatę Teekanne, wodę Acqua Panna oraz San Pellegrino i napoje Schweppes.
Niezapomnianą atmosferę kursu gotowania z wanilią w roli głównej gwarantuje Marco, a w przygotowaniu pomogą Wam intuicyjne sprzęty do zabudowy z najnowszej linii W Collection marki Whirlpool.
Menu:
- Włoskie babeczki waniliowe z sera ricotta podane z karmelizowanym czosnkiem i sosem z czerwonego wina
- Indonezyjskie krewetki w chrupiącej panierce z kokosa i wanilii podawane z tamaryndowcem i chili
- Meksykańska zupa z dyni piżmowej w formie mini shotów z nutką wanilii posypana skórką z cytryny
- Nowozelandzkie cassoulet waniliowe ze słodkim ziemniakiem i marchewkami
- Angielskie ciasto waniliowe z bananem w gorzkiej czekoladzie