Marco Ghia, szef Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie, ma przyjemność zaprosić Was na kurs gotowania, który odbędzie się 19 lutego 2021r od 19:00 do 23:00 w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory, ul. Mińska 25).
Mięso wieprzowe daje wiele możliwości. Smaczne, zdrowe oraz proste w przygotowaniu. Można podać je na nieskończoną ilość sposobów, na przykład inspirowanych kuchniami z różnych stron świata. Podczas warsztatów kulinarnych, Marco Ghia, zabierze Was w podróż po smakach i przepisach kuchni Włoch, Chin czy Japonii i zdradzi Wam różne tajniki przygotowywania wieprzowiny. Jaki kawałek mięsa wybrać, aby przygotować ragu’ lub curry? Jakie przyprawy i dodatki najbardziej pasują do ugotowania ulubionych dań z gorącej Tajlandii, bądź deszczowej Anglii? Jak długo piec, gotować lub dusić wieprzowinę? Sprawdźcie sami i zobaczcie, że wieprzowina, może być jeszcze smaczniejsza, niż Wam się wydaje!
Menu:
- Włoski makaron rigatoni z ragout z wieprzowiny oprószone serem Pecorino Romano ChNP
- Tajlandzkie czerwone curry z wieprzowiny z masłem orzechowym, kolendrą i kukurydzą
- Żeberka wieprzowe po chińsku w sosie słodko kwaśnym z octem, ananasem i śliwkami
- Boczek wieprzowy w stylu japońskim w sosie teriyaki i chrupiącą sałatką
- Tradycyjny angielski pie z wieprzowiną, ziemniakami i pietruszką
Zabierzcie ze sobą swoje pojemniki na żywność! Jeżeli zostanie coś ze wspólnej uczty, będziecie mogli zabrać pyszności do domów.