• Przejdź do treści
  • Przejdź do głównego paska bocznego

Włoska Akademia Kulinarna

  • Kup voucher
  • Zapisy z vouchera
    • Facebook
    • Instagram
    • TikTok
    • YouTube
  • O nas
  • Kursy gotowania
  • Blog
  • Przepisy i porady
  • Video przepisy
  • Oferta
  • FAQ
  • Kontakt
  • Szukaj
Szukaj
  • Kursy gotowania
  • Prowadzący
  • Galeria
  • Regulamin

KURS GOTOWANIA: PRZEPISY ŚWIATA WIEPRZOWINA

Prowadzący: Marco Ghia

DATA: 19 lutego 2021 GODZ.: 19:00 - 23:00

Marco Ghia, szef Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie, ma przyjemność zaprosić Was na kurs gotowania, który odbędzie się 19 lutego 2021r od 19:00 do 23:00 w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory, ul. Mińska 25). 

Mięso wieprzowe daje wiele możliwości. Smaczne, zdrowe oraz proste w przygotowaniu. Można podać je na nieskończoną ilość sposobów, na przykład inspirowanych kuchniami z różnych stron świata. Podczas warsztatów kulinarnych, Marco Ghia, zabierze Was w podróż po smakach i przepisach kuchni Włoch, Chin czy Japonii i zdradzi Wam różne tajniki przygotowywania wieprzowiny. Jaki kawałek mięsa wybrać, aby przygotować ragu’ lub curry? Jakie przyprawy i dodatki najbardziej pasują do ugotowania ulubionych dań z gorącej Tajlandii, bądź deszczowej Anglii? Jak długo piec, gotować lub dusić wieprzowinę? Sprawdźcie sami i zobaczcie, że wieprzowina, może być jeszcze smaczniejsza, niż Wam się wydaje!

Udostępnij
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij

Menu:

  • Włoski makaron rigatoni z ragout z wieprzowiny oprószone serem Pecorino Romano ChNP
  • Tajlandzkie czerwone curry z wieprzowiny z masłem orzechowym, kolendrą i kukurydzą
  • Żeberka wieprzowe po chińsku w sosie słodko kwaśnym z octem, ananasem i śliwkami
  • Boczek wieprzowy w stylu japońskim w sosie teriyaki i chrupiącą sałatką
  • Tradycyjny angielski pie z wieprzowiną, ziemniakami i pietruszką

Zabierzcie ze sobą swoje pojemniki na żywność! Jeżeli zostanie coś ze wspólnej uczty, będziecie mogli zabrać pyszności do domów.

Podczas naszych warsztatów serwujemy kawę Illy, herbatę Teekanne, wodę Acqua Panna i napoje Schweppes.

W podróż po smakach dań z wieprzowiny zabierze Was Marco, a w przygotowaniu pomogą Wam intuicyjne sprzęty do zabudowy z najnowszej linii W Collection marki Whirlpool.

WYTYCZNE DOTYCZĄCE UCZESTNICTWA W WARSZTATACH KULINARNYCH:

– obowiązuje dezynfekcja rąk płynem znajdującym się przy wejściu do Akademii. Płyny do dezynfekcji rąk znajdą Państwo również w toaletach i przy stanowiskach pracy;

– przed wejściem do Akademii mierzona jest temperatura. Osoby u których temperatura przewyższy 37,5 st C proszone są o powrót do domu;

– podczas warsztatów uczestnicy dzieleni są na małe grupy;

– podczas warsztatów obowiązuje nakaz noszenia maseczek ochronnych.

DODATKOWO:

Jeżeli przed warsztatami wystąpią u Państwa następujące objawy: kaszel, katar, ból gardła lub podwyższona temperatura – prosimy o pozostanie w domu i kontakt mailowy.

Informujemy, iż po każdych warsztatach przeprowadzana jest dezynfekcja naszej Akademii.

Udostępnij
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij

Pierwszy Sidebar


O Akademii

  • Jak dojechać
  • Kontakt
  • O nas
Ustawienia prywatności

Warsztaty

  • Lista warsztatów
  • Regulamin
  • Polityka prywatności i cookies

Przepisy

  • Makarony
  • Dania główne
  • Przystawki
  • Desery
  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • YouTube

Wszelkie prawa zastrzeżone © Social Kuchnia 2023

↑
Góra