• Przejdź do treści
  • Przejdź do głównego paska bocznego

Włoska Akademia Kulinarna

  • Kup voucher
  • Zapisy z vouchera
    • Facebook
    • Instagram
    • TikTok
    • YouTube
  • O nas
  • Kursy gotowania
  • Blog
  • Przepisy i porady
  • Video przepisy
  • Oferta
  • FAQ
  • Kontakt
  • Szukaj
Szukaj
  • Kursy gotowania
  • Prowadzący
  • Galeria
  • Regulamin

PRZEPISY ŚWIATA: ZIEMNIAKI

Prowadzący: Cristina Catese

DATA: 9 października 2020 GODZ.: 19:00 - 23:00

Cristina Catese, nauczycielka kuchni włoskiej w Akademii Kulinarnej Whirlpool, ma przyjemność zaprosić Was na warsztaty kulinarne, które odbędą się 9 października 2020 od 19:00 do 23:00 w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory, ul. Mińska 25).

Ziemniaki od wielu wieków cieszą się ogromną popularnością w wielu zakątkach świata. Cenione są za swój smak oraz składniki odżywcze, dzięki którym, odpowiednio przygotowane, mogą stanowić danie samo w sobie. Zapiekane, smażone, a może w formie małych kluseczek? Niezależnie od ich formy, istnieje wiele sposobów na ich wykorzystanie. Idealnie nadają się jako dodatek do dań wytrawnych, jak i słodkich. Podczas warsztatów kulinarnych Cristina Catese zabierze Was w podróż po najpyszniejszych przepisach z różnych stron świata przygotowanych właśnie na bazie ziemniaków! Przygotujcie się na ziemniaczany zawrót głowy!

Udostępnij
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij

Menu:

  • Włoskie gnocchi alla sorrentina
  • Brazylijskie crocchette z ziemniaków z dorszem
  • Francuska zapiekanka tartiflette z ziemniakami, cebulą i pancettą
  • Meksykańskie focaccine z ziemniaków z patelni
  • Amerykańskie ciasto z ziemniaków na słodko

Zabierzcie ze sobą swoje pojemniki na żywność! Jeżeli zostanie coś ze wspólnej uczty, będziecie mogli zabrać pyszności do domów.

Podczas naszych warsztatów serwujemy kawę Illy, herbatę Teekanne, wodę Acqua Panna oraz San Pellegrino i napoje Schweppes.

W podróż po smakach ziemniaków zabierze Was Cristina, a w gotowaniu pomogą Wam intuicyjne sprzęty do zabudowy z najnowszej linii W Collection marki Whirlpool.

 

WYTYCZNE DOTYCZĄCE UCZESTNICTWA W WARSZTATACH KULINARNYCH:

– obowiązuje dezynfekcja rąk płynem znajdującym się przy wejściu do Akademii. Płyny do dezynfekcji rąk znajdą Państwo również w toaletach i przy stanowiskach pracy;

– przed wejściem do Akademii mierzona jest temperatura. Osoby u których temperatura przewyższy 37,5 st C proszone są o powrót do domu;

– podczas warsztatów uczestnicy dzieleni są na małe grupy;

– podczas warsztatów obowiązuje nakaz noszenia maseczek ochronnych.

DODATKOWO:

Jeżeli przed warsztatami wystąpią u Państwa następujące objawy: kaszel, katar, ból gardła lub podwyższona temperatura – prosimy o pozostanie w domu i kontakt mailowy.

Informujemy, iż po każdych warsztatach przeprowadzana jest dezynfekcja naszej Akademii.

Udostępnij
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij

Pierwszy Sidebar


O Akademii

  • Jak dojechać
  • Kontakt
  • O nas
Ustawienia prywatności

Warsztaty

  • Lista warsztatów
  • Regulamin
  • Polityka prywatności i cookies

Przepisy

  • Makarony
  • Dania główne
  • Przystawki
  • Desery
  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • YouTube

Wszelkie prawa zastrzeżone © Social Kuchnia 2023

↑
Góra