Cristina Catese, nauczycielka kuchni włoskiej w Akademii Kulinarnej Whirlpool, ma przyjemność zaprosić Was na warsztaty kulinarne, które odbędą się 9 października 2020 od 19:00 do 23:00 w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory, ul. Mińska 25).
Ziemniaki od wielu wieków cieszą się ogromną popularnością w wielu zakątkach świata. Cenione są za swój smak oraz składniki odżywcze, dzięki którym, odpowiednio przygotowane, mogą stanowić danie samo w sobie. Zapiekane, smażone, a może w formie małych kluseczek? Niezależnie od ich formy, istnieje wiele sposobów na ich wykorzystanie. Idealnie nadają się jako dodatek do dań wytrawnych, jak i słodkich. Podczas warsztatów kulinarnych Cristina Catese zabierze Was w podróż po najpyszniejszych przepisach z różnych stron świata przygotowanych właśnie na bazie ziemniaków! Przygotujcie się na ziemniaczany zawrót głowy!
Menu:
- Włoskie gnocchi alla sorrentina
- Brazylijskie crocchette z ziemniaków z dorszem
- Francuska zapiekanka tartiflette z ziemniakami, cebulą i pancettą
- Meksykańskie focaccine z ziemniaków z patelni
- Amerykańskie ciasto z ziemniaków na słodko
Zabierzcie ze sobą swoje pojemniki na żywność! Jeżeli zostanie coś ze wspólnej uczty, będziecie mogli zabrać pyszności do domów.
Podczas naszych warsztatów serwujemy kawę Illy, herbatę Teekanne, wodę Acqua Panna oraz San Pellegrino i napoje Schweppes.
W podróż po smakach ziemniaków zabierze Was Cristina, a w gotowaniu pomogą Wam intuicyjne sprzęty do zabudowy z najnowszej linii W Collection marki Whirlpool.