Cristina Catese, nauczycielka kuchni włoskiej w Akademii Kulinarnej Whirlpool i dr Robert Kowalczyk – seksuolog kliniczny, mają przyjemność zaprosić na warsztaty kulinarne, które odbędą się 25 maja 2018, od 19:00 do 23:00, w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory, ul Mińska 25).
Przy stole to wyjątkowy cykl spotkań, podczas których – jak przy każdym stole z najbliższymi przyjaciółmi – gotujemy, poruszamy bliskie nam tematy z różnych dziedzin życia, śmiejemy się i wspólnie ucztujemy. Najbardziej interesujące rozmowy zawsze toczą się w kuchni!
Na najbliższym spotkaniu Przy stole będziemy rozmawiać o seksualności. Podczas wspólnej kolacji dr Robert Kowalczyk – psycholog, seksuolog kliniczny, psychoterapeuta i wykładowca uczelniany – porozmawia z Wami o tym, jaki jest przepis na miłość, dlaczego tak łatwo jest trafić przez żołądek do serca oraz czym jest powolne smakowanie. Do tego wspólnie przygotujemy pobudzające zmysły dania bazujące na afrodyzjakach. Otwieranie ostryg, czy przygotowywanie muli nie będzie już Wam straszne! A to wszystko w atmosferze rozmowy z bliskimi Wam osobami przy kuchennym stole.
Zabierz swoją drugą połówkę, przyjaciółkę, przyjaciela, każdego, z kim możesz poruszyć każdy temat! Podczas warsztatów chcemy pobudzić Wasze wszystkie zmysły i nauczyć, jak tworzyć atmosferę, która będzie sprzyjać budowaniu pożądania!
Menu przygotowanej przez nas wspólnie kolacji nawiązuje do cyklu pięciu reakcji seksualnych człowieka. Możecie się spodziewać, że będzie bardzo zmysłowo!
Dużą dawkę wiedzy o gotowaniu z przepisami bazującymi na afrodyzjakach gwarantuje Cristina Catese, a tajniki seksu i seksualności zdradzi nam dr Robert Kowalczyk. Nowoczesne zaplecze kuchenne z niezawodnymi sprzętami do zabudowy zapewni nam marka Whirlpool, a profesjonalne miksery, blendery i malaksery marka KitchenAid.
Do gotowania będziemy wykorzystywać najwyższej jakości oliwę z oliwek Monini oraz produkty marki Barilla. O naturalną wodę źródlaną zadba Sanpellegrino, a orzeźwiające napoje dostarczy Schweppes. Wyśmienitą włoską kawę zaserwuje marka Illy.
Więcej o warsztatach przeczytasz tutaj.
Menu:
- Deska afrodyzjaków (salami piccante, deska serów, focaccia, guacamole, orzechy prażone, truskawki) + kieliszek prosecco na dobry początek
- Świeże ostrygi
- Ostre mule na białym winie z kolendrą - pepata di cozze
- Blanszowane szparagi na maśle z pieczonym dorszem i lubczykiem
- Biszkopt z rozpuszczoną czekoladą z ostrą papryczką z coulis brzoskwiniowym serwowane z koktajlem Bellini