Marco Ghia szef Akademii Kulinarnej Whirlpool, oraz magazyn Kuchnia, mają przyjemność zaprosić na kurs gotowania, który odbędzie się 24 listopada 2018, od 11:00 do 15:00, w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory ul. Mińska 25).
Zima zbliża się wielkimi krokami, za oknem gdzieniegdzie przebijają się promyki słońca, lecz większość dnia raczy nas melancholijną pogodą. To znak, że warto ten czas spędzić w domu przygotowując rozgrzewające dania i schować się pod koc z kubkiem gorącej herbaty.
Jednakże chandra jesienno-zimowa może omijać nas szerokim łukiem, jeśli te aromatyczne dania przygotujemy z lekką fantazją. Chłodniejsze dni możemy urozmaicić ciekawymi propozycjami potraw, które nie tylko dla nas będą ucztą, ale też dla naszych najbliższych.
Na kursie z Marco przygotujecie potrawy, których wspólnym elementem będą korzenne przyprawy, idealne na zimową aurę. Nudy nie będzie, a w menu znajdzie się makaron tagliatelle z krewetkami i kremem z czarnuszką, kurkumą i prawdziwą wanilią. Następnie przyrządzicie pate z wątróbki z chutneyem jabłkowo-korzennym, szafranowego łososia z ostrą papryką, a także baardzo aromatyczny gulasz jagnięcy z pieprzem, cynamonem, masłem i goździkami!
Oczywiście w menu nie może zabraknąć deseru, więc na koniec zrobicie pyszne gruszki z kruszonką z kardamonem i anyżem.
Będzie naprawdę smacznie!
Dobrą zabawę oraz smaczne potrawy gwarantują magazyn Kuchnia i Marco Ghia, a wszystko ułatwią wyposażone w technologię 6. Zmysł sprzęty do zabudowy marki Whirlpool.
Menu:
- Tagliatelle z krewetkami i kremem z czarnuszką, kurkumą oraz prawdziwą wanilią
- Pate z wątróbki z aromatycznym jabłkowo-korzennym chutneyem
- Szafranowy łosoś z domowymi frytkami z ostrą papryką
- Gulasz jagnięcy z czarnym pieprzem, cynamonem, masłem i goździkami
- Gruszki z kruszonką z kardamonem i anyżem