• Przejdź do treści
  • Przejdź do głównego paska bocznego

Włoska Akademia Kulinarna

  • Kup voucher
  • Zapisy z vouchera
    • Facebook
    • Instagram
    • TikTok
    • YouTube
  • O nas
  • Kursy gotowania
  • Blog
  • Przepisy i porady
  • Video przepisy
  • Oferta
  • FAQ
  • Kontakt
  • Szukaj
Szukaj
  • Kursy gotowania
  • Prowadzący
  • Galeria
  • Regulamin

QMAM KASZE DO OSTATNIEGO OKRUSZKA – WARSZTAT Z MAIĄ SOBCZAK

DATA: 13 maja 2018 GODZ.: 11 - 15

Maia Sobczak, znana blogerka i dietoterapeutka, ma przyjemność zaprosić na kurs gotowania, który odbędzie się 13 maja 2018, od 11:00 do 15:00, w Akademii Kulinarnej Whirlpool (Soho Factory, ul Mińska 25).

 

UWAGA: warsztat jest w niedzielę!

 

Maj jest przedsmakiem całej, letniej obfitości, którą nasyca nas natura. Pojawiają się już szparagi, rabarbar, soczyście zielony groszek cukrowy zalotnie spogląda ze skrzynek w warzywniaku, a gruszki zaczynają cieszyć się na spotkanie z truskawkami. W tych cudownych okolicznościach przyrody uruchomimy swoją wyobraźnię i stworzymy same smakowitości z tego, co znajdziemy w naszej spiżarce. Mogą to być ugotowane ziemniaki z poprzedniego dnia, końcówka chrupiącej botwiny, szpinak, gruby szczypior, 2 marchewki i garść orzechów. To może być wszystko, ale nie musi, więc nie przywiązujcie się za bardzo do menu poniżej! Uruchomimy swoją wyobraźnię kulinarną, będziemy wąchać, szatkować, miętosić w dłoniach, polewać lepkimi sosami, a na końcu wszystko to zjemy przy szklaneczce naparu rozmarynowego.

Warsztaty kulinarne będą ukoronowaniem nowej książki Mai Sobczak “Qmam kasze do ostatniego okruszka”, która rozbudzi Wasze zmysły i podniebienia:)

Kto się pisze na warsztaty – niespodziankę w rytmie #mynowaste? My na pewno!

 

Kulinarne pyszności, mnóstwo inspiracji gwarantuje Wam Maia Sobczak, a nowoczesne zaplecze kuchenne z niezawodnymi sprzętami do zabudowy – marka Whirlpool.

 

Udostępnij27
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij

Menu:

  • Moczone tosty z korzennymi warzywami
  • Quinoa budda bowl z sosem jabłkowym - to dopiero jest sztos!
  • Smażone młode ziemniaki z makaronem i garścią ziół
  • Białe szparagi z sosem pieprzowym, który zmienia całą perspektywę
  • Sałata z masowanego jarmużu ze słodkim rabarbarem i bobem
  • Foccacia owocowa z solą
  • Miso z marchewkowym makaronem i groszkiem cukrowym - oby!
  • Szybkie congee ryżowe z garścią botwiny i rzodkiewek
  • … i na pewno coś słodkiego!
Udostępnij27
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij

Pierwszy Sidebar


O Akademii

  • Jak dojechać
  • Kontakt
  • O nas
Ustawienia prywatności

Warsztaty

  • Lista warsztatów
  • Regulamin
  • Polityka prywatności i cookies

Przepisy

  • Makarony
  • Dania główne
  • Przystawki
  • Desery
  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • YouTube

Wszelkie prawa zastrzeżone © Social Kuchnia 2023

↑
Góra