Maia Sobczak, znana blogerka i dietoterapeutka, ma przyjemność zaprosić na kurs gotowania, który odbędzie się 13 maja 2018, od 11:00 do 15:00, w Akademii Kulinarnej Whirlpool (Soho Factory, ul Mińska 25).
UWAGA: warsztat jest w niedzielę!
Maj jest przedsmakiem całej, letniej obfitości, którą nasyca nas natura. Pojawiają się już szparagi, rabarbar, soczyście zielony groszek cukrowy zalotnie spogląda ze skrzynek w warzywniaku, a gruszki zaczynają cieszyć się na spotkanie z truskawkami. W tych cudownych okolicznościach przyrody uruchomimy swoją wyobraźnię i stworzymy same smakowitości z tego, co znajdziemy w naszej spiżarce. Mogą to być ugotowane ziemniaki z poprzedniego dnia, końcówka chrupiącej botwiny, szpinak, gruby szczypior, 2 marchewki i garść orzechów. To może być wszystko, ale nie musi, więc nie przywiązujcie się za bardzo do menu poniżej! Uruchomimy swoją wyobraźnię kulinarną, będziemy wąchać, szatkować, miętosić w dłoniach, polewać lepkimi sosami, a na końcu wszystko to zjemy przy szklaneczce naparu rozmarynowego.
Warsztaty kulinarne będą ukoronowaniem nowej książki Mai Sobczak “Qmam kasze do ostatniego okruszka”, która rozbudzi Wasze zmysły i podniebienia:)
Kto się pisze na warsztaty – niespodziankę w rytmie #mynowaste? My na pewno!
Kulinarne pyszności, mnóstwo inspiracji gwarantuje Wam Maia Sobczak, a nowoczesne zaplecze kuchenne z niezawodnymi sprzętami do zabudowy – marka Whirlpool.
Menu:
- Moczone tosty z korzennymi warzywami
- Quinoa budda bowl z sosem jabłkowym - to dopiero jest sztos!
- Smażone młode ziemniaki z makaronem i garścią ziół
- Białe szparagi z sosem pieprzowym, który zmienia całą perspektywę
- Sałata z masowanego jarmużu ze słodkim rabarbarem i bobem
- Foccacia owocowa z solą
- Miso z marchewkowym makaronem i groszkiem cukrowym - oby!
- Szybkie congee ryżowe z garścią botwiny i rzodkiewek
- … i na pewno coś słodkiego!