• Przejdź do treści
  • Przejdź do głównego paska bocznego

Włoska Akademia Kulinarna

  • Kup voucher
  • Zapisy z vouchera
    • Facebook
    • Instagram
    • TikTok
    • YouTube
  • O nas
  • Kursy gotowania
  • Blog
  • Przepisy i porady
  • Video przepisy
  • Oferta
  • FAQ
  • Kontakt
  • Szukaj
Szukaj
  • Kursy gotowania
  • Prowadzący
  • Galeria
  • Regulamin

RAGÙ – SOS MIĘSNY BEZ TAJEMNIC

Prowadzący: Marco Ghia

DATA: 25 stycznia 2020 GODZ.: 19:00 - 23:00

Marco Ghia, szef Akademii Kulinarnej Whirlpool, ma przyjemność zaprosić Was na kurs gotowania, który odbędzie się 25 stycznia 2020 w godz. od 19:00 do 23:00, w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory, ul. Mińska 25).

Tajemnica przygotowania pysznego makaronu po włosku tkwi bardzo często w jakości sosów, z jakimi go połączymy. Bazą do nich jest przede wszystkim oliwa z oliwek extra vergine, zioła, warzywa, ale i takie produkty jak ryby, mięso, czy jaja. Kto brał już udział w zajęciach z gotowania dedykowanych włoskiej paście doskonale wie, jak przyrządzić makaron i z czym go połączyć. Jednak tym razem temat poświęcamy ragù. Sos mięsny to świetny komponent do różnego rodzaju makaronów, o czym będziecie się mogli przekonać. Ragù mięsne w menu Marco przypadnie wam z pewnością do gustu, a pomysły, które poznacie przydadzą Wam się w dalszych przygodach kulinarnych. Spieszcie się z zapisami i wzbogacajcie swoje notatki kulinarne, tym razem o przepisy na sosy mięsne do makaronów. Będzie pysznie!

Podczas naszych warsztatów serwujemy kawę Illy, herbatę Teekanne, wodę Aqua Panna oraz San Pellegrino i napoje Schweepes.

Pomysły na sos mięsny do makaronu przekaże Wam Marco Ghia, produkty dostarczy Barilla, a gotowanie umożliwią Wam intuicyjne sprzęty do zabudowy z najnowszej linii W Collection marki  Whirlpool.

 

Udostępnij3
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij

Menu:

  • Pappardelle jajeczne Barilla z ragù alla Bolognese z serem parmigiano reggiano ChNP
  • Lasagna Barilla z ragù wieprzowym oraz świeżym tymiankiem
  • Bucatini Barilla n. 9 z białym ragù z królika i sezonowymi warzywami
  • Rigatoni Barilla z ragù no waste z wątróbką kurczaka, cebulą, pomidorkami, czerwonym winem oraz świeżą bazylią
  • Ciasto z tagliatelle jajecznym Barilla z masłem i cukrem
Udostępnij3
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij

Pierwszy Sidebar


O Akademii

  • Jak dojechać
  • Kontakt
  • O nas
Ustawienia prywatności

Warsztaty

  • Lista warsztatów
  • Regulamin
  • Polityka prywatności i cookies

Przepisy

  • Makarony
  • Dania główne
  • Przystawki
  • Desery
  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • YouTube

Wszelkie prawa zastrzeżone © Social Kuchnia 2023

↑
Góra