Marco Ghia, szef Akademii Kulinarnej Whirlpool, ma przyjemność zaprosić Was na kurs gotowania, który odbędzie się 25 stycznia 2020 w godz. od 19:00 do 23:00, w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory, ul. Mińska 25).
Tajemnica przygotowania pysznego makaronu po włosku tkwi bardzo często w jakości sosów, z jakimi go połączymy. Bazą do nich jest przede wszystkim oliwa z oliwek extra vergine, zioła, warzywa, ale i takie produkty jak ryby, mięso, czy jaja. Kto brał już udział w zajęciach z gotowania dedykowanych włoskiej paście doskonale wie, jak przyrządzić makaron i z czym go połączyć. Jednak tym razem temat poświęcamy ragù. Sos mięsny to świetny komponent do różnego rodzaju makaronów, o czym będziecie się mogli przekonać. Ragù mięsne w menu Marco przypadnie wam z pewnością do gustu, a pomysły, które poznacie przydadzą Wam się w dalszych przygodach kulinarnych. Spieszcie się z zapisami i wzbogacajcie swoje notatki kulinarne, tym razem o przepisy na sosy mięsne do makaronów. Będzie pysznie!
Podczas naszych warsztatów serwujemy kawę Illy, herbatę Teekanne, wodę Aqua Panna oraz San Pellegrino i napoje Schweepes.
Pomysły na sos mięsny do makaronu przekaże Wam Marco Ghia, produkty dostarczy Barilla, a gotowanie umożliwią Wam intuicyjne sprzęty do zabudowy z najnowszej linii W Collection marki Whirlpool.
Menu:
- Pappardelle jajeczne Barilla z ragù alla Bolognese z serem parmigiano reggiano ChNP
- Lasagna Barilla z ragù wieprzowym oraz świeżym tymiankiem
- Bucatini Barilla n. 9 z białym ragù z królika i sezonowymi warzywami
- Rigatoni Barilla z ragù no waste z wątróbką kurczaka, cebulą, pomidorkami, czerwonym winem oraz świeżą bazylią
- Ciasto z tagliatelle jajecznym Barilla z masłem i cukrem