• Przejdź do treści
  • Przejdź do głównego paska bocznego

Włoska Akademia Kulinarna

  • Kup voucher
  • Zapisy z vouchera
    • Facebook
    • Instagram
    • TikTok
    • YouTube
  • O nas
  • Kursy gotowania
  • Blog
  • Przepisy i porady
  • Video przepisy
  • Oferta
  • Najczęściej zadawane pytania
  • Kontakt
  • Szukaj
Szukaj
  • Kursy gotowania
  • Prowadzący
  • Galeria
  • Regulamin

RAVIOLO Z PŁYNNYM ŻÓŁTKIEM, SEREM RICOTTA I SZPINAKIEM

Prowadzący: Cristina Catese

DATA: 17 listopada 2020 GODZ.: 15:00 - 15:45

Na darmowy warsztat kulinarny zaprasza Was Cristina Catese, nauczycielka kuchni włoskiej w Akademii Kulinarnej Whirlpool. Bezpłatne warsztaty kulinarne online, które odbędą się 17 listopada 2020 od 15:00 do 15:45.

Mamy lockdown, ale to nie znaczy, że nie możemy wspólnie się bawić mimo zamknięcia gastronomii. Zapraszamy Was do wspólnego gotowania online! Co będziemy robić? Gotować razem 1 włoskie danie.

Tym razem na warsztat bierzemy jedyne i niepowtarzalne raviolo wypełnione płynnym żółtkiem z farszem z sera ricotta i szpinaku. Mhm…😊

Cały warsztat będzie trwał ok. 30 minut. W trakcie warsztatu możecie zadawać pytania i gotować razem z Cristiną.

Jeżeli macie ochotę gotować z nami, kliknijcie w link do wydarzenia na Facebooku. Poniżej znajdziecie listę potrzebnych składników, które z łatwością kupicie w sklepie i narzędzi potrzebnych do gotowania.

Składniki dla 4 osób:

Raviolo:

– 200 g mąki 00 lub 450
– 2 jajka
– garść semoliny lub kaszy manny do oprószenia blatu

Składniki na farsz:

– 100 g ricotty
– 100 g szpinaku
– 4 żółtka
– 1 białko do smarowania
– 20 g tartego sera Parmigiano Reggiano ChNP
– 20 g sera Pecorino Romano
– 1 mała cebula
– oliwa z oliwek extra vergine
– gałka muszkatołowa
– 15 g masła
– sól i pieprz

Dodatkowo:

80 g tartego Parmigiano Reggiano ChNP

 

Co potrzebujemy do gotowania:

– 3 miski (na makaron, ricottę i szpinak)
– 1 patelnia
– 1 garnek do gotowania ravioli
– 1 łyżka cedzakowa
– 2 łyżki, 1 widelec
– 1 rękaw cukierniczy
– 1 nóż szefa kuchni
– wałek lub ręczna maszynka do wałkowania ciasta
– wykrawaczka do ravioli lub nóż

Udostępnij
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij

Podczas gotowania nasi kucharze będą korzystać z  intuicyjnych sprzętów do zabudowy z linii W Collection marki Whirlpool.

Udostępnij
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij

Pierwszy Sidebar


O Akademii

  • Jak dojechać
  • Kontakt
  • O nas
Ustawienia prywatności

Warsztaty

  • Lista warsztatów
  • Regulamin
  • Polityka prywatności i cookies

Przepisy

  • Makarony
  • Dania główne
  • Przystawki
  • Desery
  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • YouTube

Wszelkie prawa zastrzeżone © Social Kuchnia 2023

↑
Góra