Marco Ghia, szef Akademii Kulinarnej Whirlpool, ma przyjemność zaprosić Was na warsztaty gotowania, które odbędą się 18 października 2019 w godz. od 19:00 do 23:00, w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory, ul. Mińska 25).
Warsztaty gotowania – Warszawa przyrządza ryż
Risotto to bardzo popularna potrawa północnej kuchni włoskiej, gotowana z dodatkiem bulionu aż do uzyskania kremowej konsystencji. Specjalny rodzaj ryżu, odpowiednie dodatki i metody to czynniki odgrywające ważną rolę w przyrządzaniu risotta. Wszelkie tajniki przygotowywania tego dania poznacie przychodząc na nasze warsztaty gotowania prowadzone przez Marco. Mamy jeszcze inne propozycje potraw z ryżem, jak na przykład timballo z owocami morza. Jesteśmy bardzo ciekawi Waszych wrażeń, a najbardziej tego, czy zechcecie później gotować potrawy z ryżu i risotta w swoich domach. Jesteśmy prawie pewni, że tak!
Kurs gotowania przeprowadzi Marco Ghia, wysokiej jakości ryż zapewni Riso Gallo, a gotowanie umożliwią Wam intuicyjne sprzęty do zabudowy z najnowszej linii W Collection marki Whirlpool.
Menu:
- Chipsy ryżowe z ryżu Riso Gallo Arborio z kremem gorgonzola i selerem naciowym
- Risotto z Riso Gallo Carnaroli przyrządzane metodą mantecatura z dynią oraz serem taleggio DOP
- Riso Gallo Arborio przyrządzane w sposób tradycyjny z kiełbaską, czerwonym winem i serem parmigiano reggiano DOP
- Ryżowe timballo na ryżu Riso Gallo Venere z małżami, ośmiorniczkami, natką pietruszki i czosnkiem
- Torta reggiana z ryżem Riso Gallo Arborio, rodzynkami i migdałami