Cristina Catese, nauczycielka kuchni włoskiej w Akademii Kulinarnej Whirlpool, ma przyjemność zaprosić na kurs gotowania, który odbędzie się 26 stycznia 2018, od 19:00 do 23:00, w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory, ul Mińska 25).
Nie da się poznać dobrze Rzymu bez zasmakowania jego kuchni. Kocha ona tradycyjne smaki oraz prostotę. Na kursie Cristina, rodowita Rzymianka, pokaże Wam swoje smaki dzieciństwa. Przeniesiecie się na jakiś czas w gwarne ulice Rzymu, gotując i smakując klasyczne potrawy. Rozpoczniecie od typowo włoskiej przekąski, którą Cristinie przygotowywała w dzieciństwie jej babcia, a dzieciaki uwielbiały tę prostą, ale za to pełną smaku potrawę – grzankę z masłem, anchovies i mozzarellą. Usmażycie wspólnie aromatycznego kurczaka, a także, jak przystało na prawdziwą włoską kuchnię, własnoręcznie zrobicie makaron alla chitarra.
Na deser Cristina przygotuje z Wami tradycyjne rodzinne ciasteczka ciambelline al vino, tym razem z przepisu jej mamy Antoni.
Zapraszamy Was na warsztaty gotowania w prawdziwie włoskiej atmosferze!
Idealny rzymskie przepisy pokaże Wam Cristina Catese, a w ich przygotowaniu pomoże nowoczesne zaplecze kuchenne z niezawodnymi sprzętami do zabudowy marki Whirlpool.
Menu:
- CROSTINI BURRO E ALICI – typowo włoska przekąska, czyli grzanki z masłem i anchovies z wędzoną mozzarellą
- POLLO CON PEPERONI, czyli rzymskie klasyk - aromatyczny kurczak z patelni z sosem pomidorowym i kolorową papryką
- SPAGHETTI ALLA CHITARRA ALLA GRICIA, czyli ręcznie robione spaghetti z sosem z guanciale i pecorino.
- CIAMBELLINE AL VINO, czyli winne ciasteczka Antoni, mamy Cristiny