Marco Ghia, szef Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie, ma przyjemność zaprosić Was na kurs gotowania, który odbędzie się 16 listopada 2018, od 19:00 do 23:00, w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory, ul. Mińska 25).
Macie ochotę na rozgrzewające jesienne potrawy? Na kursie kulinarnym z Marco Ghia odkryjecie wszechstronne zastosowanie bardzo popularnego warzywa jakim jest dynia. Można z niej przygotować dania wytrawne jak i coś na słodko. Pięknie łączy się z jesiennymi aromatycznymi przyprawami takimi jak cynamon, imbir czy gałka muszkatołowa. Na kursie będziecie gotować włoskie dania pod czujnym okiem Marco, który pokaże jak zrobić idealne tortelli z nadzieniem dyniowym, rozgrzewającą zupę z dyni przełamaną słodyczą gruszki, dyniowe gnocchi z szałwią, czy zapiekanego kurczaka pełnego smaku i aromatu z dodatkiem dyni i przypraw korzennych.
Końcówkę zajęć okrasicie ciastem oczywiście dyniowym z ciasteczkami amaretti.
Dajcie się porwać na tę przygodę i ugotujcie wspólnie pyszne dania.
My czekamy z zapartym tchem i burczącymi brzuchami!
Prawdziwą dyniową ucztę przygotuje dla Was Marco Ghia, a pomoże w tym nowoczesne zaplecze kuchenne z niezawodnymi sprzętami do zabudowy – marki Whirlpool.
Menu:
- Dyniowe tortelli z Amaretti i Parmigiano Reggiano
- Rozgrzewająca zupa z pieczonej dyni z gruszką
- Dyniowe gnocchi z szałwią
- Zapiekany kurczak z dynią, imbirem i cynamonem
- Ciasto dyniowe z ciasteczkami amaretti