Cristina Catese, nauczycielka kuchni włoskiej w Akademii Kulinarnej Whirlpool oraz magazyn “Kuchnia“ mają przyjemność zaprosić na warsztaty kulinarne, które odbędą się 15 grudnia 2018, od 11:00 do 15:00, w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory ul. Mińska 25).
Potrawy rybne muszą pojawić się zawsze na stołach świątecznych, ta tradycja obejmuje nie tylko domy polskie, ale także włoskie. Mammy przygotowują je pieczołowicie, aby stół zastawiony był samymi pysznościami. Te włoskie potrawy różnią się nieco od polskich, może nie znajdziemy tam karpia, czy śledzi, ale za to są inne równie pyszne.
Zapraszamy Was na warsztaty z Cristiną, która pokaże Wam swoje włoskie domowe potrawy rybne. Na stole pojawi się m.in. smażona makrela, pieczony łosoś oraz dorsz po włosku z kaparami, czarnymi i zielonymi oliwkami, pietruszką. Porozmawiacie wspólnie o tradycjach świątecznych w Polsce i we Włoszech, pomimo różnic na pewno mają one ze sobą wiele wspólnego.
Obiecujemy, że spędzicie ten sobotni czas w wyjątkowej przedświątecznej atmosferze!
Zapraszamy!
Dobrą zabawę oraz smaczne potrawy gwarantują magazyn „Kuchnia” i Cristina Catese, a wszystko ułatwią wyposażone w technologię 6. Zmysł sprzęty do zabudowy marki Whirlpool.
Menu:
- Makaron strozapretti z sosem rybnym i bukietem ziół
- Dorsz po włosku z kaparami, czarnymi i zielonymi oliwkami, pietruszką
- Smażona makrela podana na puree selerowo-ziemniaczanym
- Łosoś gratin z pomidorkami cherry, ziemniakami, pietruszką i grzankami
- Sorbet cytrynowy