• Przejdź do treści
  • Przejdź do głównego paska bocznego

Włoska Akademia Kulinarna

  • Kup voucher
  • Zapisy z vouchera
    • Facebook
    • Instagram
    • TikTok
    • YouTube
  • O nas
  • Kursy gotowania
  • Blog
  • Przepisy i porady
  • Video przepisy
  • Oferta
  • FAQ
  • Kontakt
  • Szukaj
Szukaj
  • Kursy gotowania
  • Prowadzący
  • Galeria
  • Regulamin

KURS GOTOWANIA: SEKRETY WŁOSKICH SERÓW

Prowadzący: Marco Ghia

DATA: 13 lutego 2021 GODZ.: 11:00 - 15:00

Marco Ghia, szef Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie, ma przyjemność zaprosić Was na kurs gotowania, który odbędzie się 13 lutego 2021r od 11:00 do 15:00 w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory, ul. Mińska 25). 

Wszyscy znamy i kochamy włoskie sery. Idealnie nadają się na przekąskę i świetnie sprawdzają się jako danie główne. Czy wiecie, że we Włoszech produkuje się ponad 600 różnych rodzajów sera? Ponadto, Włochy są jednym z krajów posiadających największą ilość zarejestrowanych regionalnych produktów  tradycyjnie oznaczonych skrótem D.O.P. czyli Denominazione d’ Origine Protetta (ChNP – Chroniona Nazwa Pochodzenia). Oznaczenie odnosi się do produktów wyprodukowanych w danym regionie, zgodnie z oryginalną recepturą.  Podczas warsztatów serowych, nasz szef kuchni Marco Ghia, zdradzi Wam sekrety najlepszych włoskich serów oraz tajniki wykorzystania ich w kuchni. Przygotujecie wyjątkowe dania z różnych zakątków półwyspu apenińskiego, dzięki czemu staniecie się ekspertami w wielu regionalnych daniach. Szykuje się wspaniała serowa uczta!

Udostępnij
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij

Menu:

  • Mozzarella di Bufala Campana ChNP podana na ciepło z kremem z ziemniaków i szałwii oraz podsmażaną endywią z miodem
  • Ziemniaczane gnocchi z Piemontu faszerowane Gorgonzolą piccante ChNP podane z sosem orzechowym
  • Naleśniki z mąki gryczanej w stylu lombardzkim faszerowane serem Stracchino, podsmażoną włoską kapustą i szałwią
  • Ziemniaki z serem Scamorza z regionu Abruzzo podane z pietruszką i czosnkiem
  • Bombolotti, czyli małe pączki z Friulii wypełnione ricottą i skórką z cytryny

Zabierzcie ze sobą swoje pojemniki na żywność! Jeżeli zostanie coś ze wspólnej uczty, będziecie mogli zabrać pyszności do domów.

Podczas naszych warsztatów serwujemy kawę Illy, herbatę Teekanne, wodę Acqua Panna i napoje Schweppes.

Wysokiej jakości sery dostarczy firma North Coast, prawdziwie włoski klimat i pyszne dania zagwarantuje wam Marco Ghia, a wszystko to będzie to możliwe dzięki intuicyjnym sprzętom do zabudowy z najnowszej linii W Collection marki  Whirlpool.

 

WYTYCZNE DOTYCZĄCE UCZESTNICTWA W WARSZTATACH KULINARNYCH:

– obowiązuje dezynfekcja rąk płynem znajdującym się przy wejściu do Akademii. Płyny do dezynfekcji rąk znajdą Państwo również w toaletach i przy stanowiskach pracy;

– przed wejściem do Akademii mierzona jest temperatura. Osoby u których temperatura przewyższy 37,5 st C proszone są o powrót do domu;

– podczas warsztatów uczestnicy dzieleni są na małe grupy;

– podczas warsztatów obowiązuje nakaz noszenia maseczek ochronnych.

DODATKOWO:

Jeżeli przed warsztatami wystąpią u Państwa następujące objawy: kaszel, katar, ból gardła lub podwyższona temperatura – prosimy o pozostanie w domu i kontakt mailowy.

Informujemy, iż po każdych warsztatach przeprowadzana jest dezynfekcja naszej Akademii.

Udostępnij
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij

Pierwszy Sidebar


O Akademii

  • Jak dojechać
  • Kontakt
  • O nas
Ustawienia prywatności

Warsztaty

  • Lista warsztatów
  • Regulamin
  • Polityka prywatności i cookies

Przepisy

  • Makarony
  • Dania główne
  • Przystawki
  • Desery
  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • YouTube

Wszelkie prawa zastrzeżone © Social Kuchnia 2023

↑
Góra