• Przejdź do treści
  • Przejdź do głównego paska bocznego

Włoska Akademia Kulinarna

  • Kup voucher
  • Zapisy z vouchera
    • Facebook
    • Instagram
    • TikTok
    • YouTube
  • O nas
  • Kursy gotowania
  • Blog
  • Przepisy i porady
  • Video przepisy
  • Oferta
  • FAQ
  • Kontakt
  • Szukaj
Szukaj
  • Kursy gotowania
  • Prowadzący
  • Galeria
  • Regulamin

SEKRETY WŁOSKIEGO RISOTTO

Prowadzący: Marco Ghia

DATA: 20 czerwca 2020 GODZ.: 19:00 - 23:00

Marco Ghia, szef Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie, ma przyjemność zaprosić Was na kurs gotowania, który odbędzie się 20 czerwca 2020r od 19:00 do 23:00 w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory, ul. Mińska 25).

Postawą włoskiej kuchni z północy, nie jest tylko pizza i makaron, ale o dziwo ryż. Co dom to inny sposób przygotowania, dodatki, ale niezmiennie, bazą idealnego risotto jest odpowiednio dobrany ryż i bulion. Wszelkie sekrety i różnorodne metody przygotowania tego klasycznego włoskiego dania przybliży wam Marco. Podczas warsztatów będziecie mogli spróbować zarówno tradycyjnej wersji risotto, jak i bardziej wyszukanej, nowoczesnej z różnorodnymi, nietypowymi dodatkami. 

Zabierzcie ze sobą swoje pojemniki na żywność! Jeżeli zostanie coś ze wspólnej uczty, będziecie mogli zabrać pyszności do domów.

Podczas naszych warsztatów serwujemy kawę Illy, herbatę Teekanne, wodę Acqua Panna oraz San Pellegrino i napoje Schweppes.

Niezapomnianą atmosferę i ciekawostki związane z przygotowywaniem risotto zagwarantuje Marco, najwyższej jakości ryż Riso Gallo dostarczy North Coast, a w przygotowaniu pomogą Wam intuicyjne sprzęty do zabudowy z najnowszej linii W Collection marki Whirlpool.

 

Udostępnij14
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij

Menu:

  • Tradycyjne risotto na bazie ryżu Riso Gallo Carnaroli, czerwonego wina i sera Gorgonzola Dolce ChNP
  • Tradycyjne risotto bazyliowe z ryżu Riso Gallo Arborio z kiełbaską jagnięcą i kaczym jajem
  • Zapiekane risotto z ryżu Riso Gallo Arborio, na bazie z Prosecco i sera Parmigiano Reggiano ChNP
  • Nowoczesne risotto cytrynowe z ryżu Riso Gallo Carnaroli z bakłażanem i oregano
  • Nowoczesne czarne risotto na bazie ryżu Riso Gallo Venere z kremem z groszku, kalmarami i sosem pomidorowym
Udostępnij14
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij

Pierwszy Sidebar


O Akademii

  • Jak dojechać
  • Kontakt
  • O nas
Ustawienia prywatności

Warsztaty

  • Lista warsztatów
  • Regulamin
  • Polityka prywatności i cookies

Przepisy

  • Makarony
  • Dania główne
  • Przystawki
  • Desery
  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • YouTube

Wszelkie prawa zastrzeżone © Social Kuchnia 2023

↑
Góra