Cristina Catese, nauczycielka kuchni włoskiej w Akademii Kulinarnej Whirlpool, ma przyjemność zaprosić na kurs gotowania, który odbędzie się 8 września 2017, od 19:00 do 23:00, w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory, ul Mińska 25).
Czy zastanawialiście się kiedyś dlaczego włoska pizza jest najlepsza na świecie? Jest to przede wszystkim zasługa produktów najlepszej jakości, ale również proporcji składników używanych do wyrobu ciasta. Na kursie gotowania Cristina wytłumaczy Wam, między innymi, jak nawodnienie ciasta może wpływać na jego jakość. Od tego, w jakich warunkach chcemy przygotować pizzę – czy w domu, czy używając profesjonalnego pieca – będzie zależało jakich proporcji wody użyjemy.
Przygotujecie różne rodzaje ciasta, które wzbogacicie aromatycznymi i prawdziwie włoskimi dodatkami.
Cristina Catese dopilnuje, by każdy z uczestników warsztatów wyszedł z wielkim uśmiechem na twarzy. Dzięki sprzętowi do zabudowy marki Whirlpool ten plan powiedzie się na 100%.
Menu:
- Ciasta na pizzę o dwóch różnych stopniach nawodnienia: 80% oraz 65%.
- Pizza z włoskimi dodatkami: Pomidory, czarne oliwki, anchois, bazylia, oliwa z oliwek extra virgin D.O.P, czosnek
- Pizza z włoskimi dodatkami: Mozzarella di Bufala, pomidory, sas bazyliowy, bazylia, Parmigiano Reggiano, oliwa z oliwek extra virgin
- Pizza z włoskimi dodatkami: Bresaola, rukola, mozzarella, płatki Parmigiano Reggiano, redukcja z octu balsamicznego
- Pizza z włoskimi dodatkami: Ser z zielonym pieprzem, ser Provola, schab, orzechy włoskie
- Pizza z włoskimi dodatkami: Wędzony ser, szynka, rozmaryn
- Pizza z włoskimi dodatkami: Ser Taleggio, borowiki, pieprz
- Pizza z włoskimi dodatkami: Żółta cebula, orzeszki piniowe, tuńczyk
- Pizza z włoskimi dodatkami: Pizza ripiena di Scarola, czyli pizza nadziewana cykorią endywią, czarnymi oliwkami, kaparami, anchois, serem provola i czoskiem.