• Przejdź do treści
  • Przejdź do głównego paska bocznego

Włoska Akademia Kulinarna

  • Kup voucher
  • Zapisy z vouchera
    • Facebook
    • Instagram
    • TikTok
    • YouTube
  • O nas
  • Kursy gotowania
  • Blog
  • Przepisy i porady
  • Video przepisy
  • Oferta
  • FAQ
  • Kontakt
  • Szukaj
Szukaj
  • Kursy gotowania
  • Prowadzący
  • Galeria
  • Regulamin

SEROWE DESERY

Prowadzący: Marco Ghia

DATA: 26 maja 2018 GODZ.: 11 - 15

Marco Ghia szef Akademii Kulinarnej Whirlpool, oraz magazyn “Kuchnia“,  mają przyjemność zaprosić na kurs gotowania, który odbędzie się 26 maja 2018, od 11:00 do 15:00, w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory ul. Mińska 25).

Desery z włoskich serów? Tak, to możliwe! Jesteście amatorami nowych smaków i niestandardowych połączeń? Na kursie poznacie desery, które przygotujecie używając włoskich serów, takich jak Parmigiano Reggiano, Gorgonzola i Asiago. Marco opowie Wam o Europejskim Systemie Certyfikacji Jakości, jak ważne jest to oznaczenie, które gwarantuje nam doskonałą jakość i autentyczność produktów. Ostrzejszy i wyrazisty aromat serów podkręci każde danie i wydobędzie z niego wyjątkowy smak. Połączenie serów ze słodyczą miodu, czekolady, czy owoców pobudzi Wasze kubki smakowe i zainspiruje do dalszych kulinarnych eksperymentów. Desery nie muszą być wcale szalenie słodkie, we wszystkim trzeba znaleźć umiar i balans smaków. Po kursie będziecie mogli zaskoczyć najbliższych Waszymi wyjątkowymi wypiekami i może sami zainspirujecie ich do nowych poszukiwań i kuchennych testów. Będzie bardzo smacznie, gwarantujemy, że nikt nie wyjdzie z Akademii z pustym brzuchem!

Dobrą zabawę oraz pyszne dania gwarantuje Marco Ghia, a nowoczesne zaplecze kuchenne z niezawodnymi sprzętami do zabudowy – marka Whirlpool. Profesjonalne miksery, blendery i malaksery jak zawsze dostarczy nam marka KitchenAid. O naturalną wodę źródlaną zadba Sanpellegrino, a orzeźwiające napoje dostarczy Schweppes. Wyśmienitą włoską kawę zaserwuje marka Illy.

Więcej o serach i Europejskim Systemie Certyfikacji możecie poczytać tutaj: Tak Smakuje Dolce Vita.

Udostępnij19
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij

Menu:

  • Sernik z serem Gorgonzola i świeżymi owocami
  • Smakołyk z Parmigiano Reggiano, gorzką czekoladą i octem balsamicznym z Modeny
  • Tarta z serem Asiago i jabłkami
  • Mus z Parmigiano Reggiano z musem truskawkowym i miętą
  • Cytrynowe batoniki z Gorgonzolą Piccante, miodem i skórką z cytryny
Udostępnij19
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij

Pierwszy Sidebar


O Akademii

  • Jak dojechać
  • Kontakt
  • O nas
Ustawienia prywatności

Warsztaty

  • Lista warsztatów
  • Regulamin
  • Polityka prywatności i cookies

Przepisy

  • Makarony
  • Dania główne
  • Przystawki
  • Desery
  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • YouTube

Wszelkie prawa zastrzeżone © Social Kuchnia 2023

↑
Góra