Marco Ghia szef Akademii Kulinarnej Whirlpool, oraz magazyn “Kuchnia“, mają przyjemność zaprosić na kurs gotowania, który odbędzie się 26 maja 2018, od 11:00 do 15:00, w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory ul. Mińska 25).
Desery z włoskich serów? Tak, to możliwe! Jesteście amatorami nowych smaków i niestandardowych połączeń? Na kursie poznacie desery, które przygotujecie używając włoskich serów, takich jak Parmigiano Reggiano, Gorgonzola i Asiago. Marco opowie Wam o Europejskim Systemie Certyfikacji Jakości, jak ważne jest to oznaczenie, które gwarantuje nam doskonałą jakość i autentyczność produktów. Ostrzejszy i wyrazisty aromat serów podkręci każde danie i wydobędzie z niego wyjątkowy smak. Połączenie serów ze słodyczą miodu, czekolady, czy owoców pobudzi Wasze kubki smakowe i zainspiruje do dalszych kulinarnych eksperymentów. Desery nie muszą być wcale szalenie słodkie, we wszystkim trzeba znaleźć umiar i balans smaków. Po kursie będziecie mogli zaskoczyć najbliższych Waszymi wyjątkowymi wypiekami i może sami zainspirujecie ich do nowych poszukiwań i kuchennych testów. Będzie bardzo smacznie, gwarantujemy, że nikt nie wyjdzie z Akademii z pustym brzuchem!
Dobrą zabawę oraz pyszne dania gwarantuje Marco Ghia, a nowoczesne zaplecze kuchenne z niezawodnymi sprzętami do zabudowy – marka Whirlpool. Profesjonalne miksery, blendery i malaksery jak zawsze dostarczy nam marka KitchenAid. O naturalną wodę źródlaną zadba Sanpellegrino, a orzeźwiające napoje dostarczy Schweppes. Wyśmienitą włoską kawę zaserwuje marka Illy.
Więcej o serach i Europejskim Systemie Certyfikacji możecie poczytać tutaj: Tak Smakuje Dolce Vita.
Menu:
- Sernik z serem Gorgonzola i świeżymi owocami
- Smakołyk z Parmigiano Reggiano, gorzką czekoladą i octem balsamicznym z Modeny
- Tarta z serem Asiago i jabłkami
- Mus z Parmigiano Reggiano z musem truskawkowym i miętą
- Cytrynowe batoniki z Gorgonzolą Piccante, miodem i skórką z cytryny