• Przejdź do treści
  • Przejdź do głównego paska bocznego

Włoska Akademia Kulinarna

  • Kup voucher
  • Zapisy z vouchera
    • Facebook
    • Instagram
    • TikTok
    • YouTube
  • O nas
  • Kursy gotowania
  • Blog
  • Przepisy i porady
  • Video przepisy
  • Oferta
  • FAQ
  • Kontakt
  • Szukaj
Szukaj
  • Kursy gotowania
  • Prowadzący
  • Galeria
  • Regulamin

Sery, czyli włoska miłość

Prowadzący: Cristina Catese

DATA: 2 marca 2018 GODZ.: 19 - 23

Cristina Catese, nauczycielka kuchni włoskiej w Akademii Kulinarnej Whirlpool, ma przyjemność zaprosić na kurs gotowania, który odbędzie się 2 marca 2018, od 19:00 do 23:00, w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory, ul Mińska 25).

 

Sery to odwieczna miłość Włochów, którzy wprowadzają je do swojego menu na śniadanie, obiad i kolację. Chyba nikt, oprócz mieszkańców Półwyspu Apenińskiego, nie jest w stanie wyliczyć wszystkich ich gatunków. Różnią się nie tylko rodzajem mleka, z którego są wytwarzane, ale również stopniem dojrzałości, aromatem, twardością, zapachem. Cristina pokaże Wam jak wykorzystać różne rodzaje serów do przygotowania typowo włoskich dań. Każdy z nich ma inną konsystencję, aromat, jedne są ostre w smaku, inne zaś delikatne, kremowe, mleczne. Zobaczycie jak najlepiej połączyć je z innymi smakami i produktami, na przykład z miodem gryczanym, orzechami, bekonem, czy szałwią. Jeśli jeszcze nie mieliście okazji spróbować włoskich serów, już teraz jesteśmy pewni, że je pokochacie!

Serowe pyszności gwarantuje Cristina Catese, a nowoczesne zaplecze kuchenne z niezawodnymi sprzętami do zabudowy – marka Whirlpool.

Udostępnij56
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij

Menu:

  • Tarta z ciasta brise z gorgonzolą, orzechami włoskimi i miodem gryczanym
  • Koszyczki z Parmigiano Reggiano z pomidorkami, mozzarellą i bazylią
  • Naleśnikowe saszetki z ricottą, dojrzałym Asiago, szczypiorkiem i redukcją z sosu balsamicznego
  • Conchiglioni nadziewane farszem z bekonu, ricotty, groszku z beszamelem
  • Filet wieprzowy zawijany z bekonem, szałwią w sosie z gorgonzoli
  • Sernik z czekoladą
Udostępnij56
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij

Pierwszy Sidebar


O Akademii

  • Jak dojechać
  • Kontakt
  • O nas
Ustawienia prywatności

Warsztaty

  • Lista warsztatów
  • Regulamin
  • Polityka prywatności i cookies

Przepisy

  • Makarony
  • Dania główne
  • Przystawki
  • Desery
  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • YouTube

Wszelkie prawa zastrzeżone © Social Kuchnia 2023

↑
Góra