Marco Ghia, szef Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie oraz Magazyn Kuchnia mają przyjemność zaprosić na kurs gotowania, który odbędzie się 23 marca 2019, od 11:00 do 15:00 w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory, ul. Mińska 25).
Czym charakteryzuje się dobry ser? Do jakich potraw można wykorzystać dostępne rodzaje serów? O tym produkcie można napisać książkę – sery słodkie, gorzkie, pikantne, o specyficznych aromatach i smakach. Miękkie i twarde. Warsztat poświęcony serom włoskim to nie tylko zdobycie wiedzy na temat popularnych gatunków, ale w szczególności ich zastosowania w konkretnych potrawach i zestawieniach. Dowiecie się również o tajnikach rozróżniania serów i powstawania poszczególnych rodzajów. Ciekawe, które najbardziej przypadną Wam do gustu!
Przez świat serów włoskich przeprowadzi Was Marco Ghia, a gotowanie umożliwią Wam innowacyjne oraz intuicyjne sprzęty do zabudowy z najnowszej linii W Collection marki Whirlpool.
Menu:
- Tarta ziemniaczana z aromatycznym serem taleggio DOP
- Gnocchi domowej roboty z chleba i sera Pecorino toscano serwowane z sosem pomidorowo-bazyliowym
- Ravioli Carbonara domowej roboty faszerowana żółtkiem i serem Pecorino romano DOP oraz guanciale, czyli policzkiem wieprzowym
- Smażona Scamorza affumicata podawana z sałatą radicchio i anchois
- Krem z białej czekolady i mascarpone z pieczoną gruszką