• Przejdź do treści
  • Przejdź do głównego paska bocznego

Włoska Akademia Kulinarna

  • Kup voucher
  • Zapisy z vouchera
    • Facebook
    • Instagram
    • TikTok
    • YouTube
  • O nas
  • Kursy gotowania
  • Blog
  • Przepisy i porady
  • Video przepisy
  • Oferta
  • FAQ
  • Kontakt
  • Szukaj
Szukaj
  • Kursy gotowania
  • Prowadzący
  • Galeria
  • Regulamin

SEZON NA POMIDORA

Prowadzący: Marco Ghia

DATA: 5 lipca 2019 GODZ.: 19:00 - 23:00

Marco Ghia, szef Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie, ma przyjemność zaprosić na kurs gotowania, który odbędzie się 5 lipca 2019, od 19:00 do 23:00 w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory, ul. Mińska 25).

Lato, słońce – choć nie zawsze –  i… pomidory! Jesteśmy już w momencie, kiedy pora na te pyszne, czerwone, soczyste kule pełne witamin zagościły na straganach. Możliwości wykorzystania pomidorów są bardzo szerokie, o czym przekonacie się po raz kolejny, tym razem na naszych letnich warsztatach w Akademii. Marco przedstawi Wam także alternatywne pomysły na potrawy ze świeżych pomidorów, kiedy ich znów zabraknie. Użyjecie wówczas wysokojakościowych produktów marki Mutti, która oferuje pomidory w różnych postaciach. Będzie aromatycznie, czerwono i przepysznie. Zapraszamy!

Każdy uczestnik warsztatów otrzyma od nas smaczny upominek od firmy Develey – dystrybutora marki Mutti, Kikkoman i Tabasco!

Wiedzę, umiejętności i dobry humor przekaże Wam Marco Ghia, produkty pomidorowe zapewni Mutti, a gotowanie umożliwią Wam intuicyjne sprzęty do zabudowy z najnowszej linii W Collection marki  Whirlpool.

 

Udostępnij116
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij

Menu:

  • Mini focaccie z pomidorami daktylowymi, skórką cytrynową, serem ricotta, miętą i kremem czosnkowym / mini focaccie z pomidorami daktylowymi Mutti z czosnkiem, miodem, rozmarynem i cytryną
  • Orecchiete z sosem z pomidorów ramato, czerwoną cebulką, serem ricotta i Parmigiano Reggiano oraz świeżą bazylią / sos z polpa Mutti i wafelkiem z sera Parmigiano Reggiano
  • Pomidory perini nadziewane crostini, kiełbasą jagnięcą z czosnkiem, szałwią i pietruszką / pomidory pelati Mutti z kiełbasą jagnięcą, czosnkiem, pietruszką serwowane na grzankach
  • Ciasto pomidorowe z pomidorkami cherry z cynamonem, kardamonem orazem imbirem / ciasteczka z pomidorami cherry Mutti z marmoladą cebulową, ostrą papryczką i tymiankiem
Udostępnij116
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij

Pierwszy Sidebar


O Akademii

  • Jak dojechać
  • Kontakt
  • O nas
Ustawienia prywatności

Warsztaty

  • Lista warsztatów
  • Regulamin
  • Polityka prywatności i cookies

Przepisy

  • Makarony
  • Dania główne
  • Przystawki
  • Desery
  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • YouTube

Wszelkie prawa zastrzeżone © Social Kuchnia 2023

↑
Góra