Marco Ghia, szef Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie, ma przyjemność zaprosić na kurs gotowania, który odbędzie się 5 lipca 2019, od 19:00 do 23:00 w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory, ul. Mińska 25).
Lato, słońce – choć nie zawsze – i… pomidory! Jesteśmy już w momencie, kiedy pora na te pyszne, czerwone, soczyste kule pełne witamin zagościły na straganach. Możliwości wykorzystania pomidorów są bardzo szerokie, o czym przekonacie się po raz kolejny, tym razem na naszych letnich warsztatach w Akademii. Marco przedstawi Wam także alternatywne pomysły na potrawy ze świeżych pomidorów, kiedy ich znów zabraknie. Użyjecie wówczas wysokojakościowych produktów marki Mutti, która oferuje pomidory w różnych postaciach. Będzie aromatycznie, czerwono i przepysznie. Zapraszamy!
Każdy uczestnik warsztatów otrzyma od nas smaczny upominek od firmy Develey – dystrybutora marki Mutti, Kikkoman i Tabasco!
Wiedzę, umiejętności i dobry humor przekaże Wam Marco Ghia, produkty pomidorowe zapewni Mutti, a gotowanie umożliwią Wam intuicyjne sprzęty do zabudowy z najnowszej linii W Collection marki Whirlpool.
Menu:
- Mini focaccie z pomidorami daktylowymi, skórką cytrynową, serem ricotta, miętą i kremem czosnkowym / mini focaccie z pomidorami daktylowymi Mutti z czosnkiem, miodem, rozmarynem i cytryną
- Orecchiete z sosem z pomidorów ramato, czerwoną cebulką, serem ricotta i Parmigiano Reggiano oraz świeżą bazylią / sos z polpa Mutti i wafelkiem z sera Parmigiano Reggiano
- Pomidory perini nadziewane crostini, kiełbasą jagnięcą z czosnkiem, szałwią i pietruszką / pomidory pelati Mutti z kiełbasą jagnięcą, czosnkiem, pietruszką serwowane na grzankach
- Ciasto pomidorowe z pomidorkami cherry z cynamonem, kardamonem orazem imbirem / ciasteczka z pomidorami cherry Mutti z marmoladą cebulową, ostrą papryczką i tymiankiem