Cristina Catese, nauczycielka kuchni włoskiej w Akademii Kulinarnej Whirlpool, ma przyjemność zaprosić na warsztaty kulinarne, które odbędą się 30 listopada 2018, od 19:00 do 23:00, w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory, ul Mińska 25)
Frutti di mare – włoska rozkosz podniebienia. Amatorów tych przysmaków jest niezliczona ilość, jednakże nie wszyscy czują się na siłach, aby przygotować je samemu w domu. Cristina wychodzi naprzeciw wszystkim, którzy chcą nauczyć się gotować owoce morza od podstaw, a także tym, którzy chcą poznać nowe, ciekawe, a przede wszystkim pełne smaku przepisy. Cristina opowie Wam tajniki, jak gotować mule i sprawdzać kiedy będą gotowe, jak smażyć kalmary, aby nie były gumowate, a także jak obchodzić się z krewetkami.
Przygotujecie z Cristiną gnocchetti, czyli włoskie kluseczki z owocami morza, spaghetti z okładniczkami, które są mniej popularne od tradycyjnych małży a równie pyszne. Będziecie zapiekać małże i smażyć ośmiorniczki baby, a Cristina opowie Wam wcześniej jak je prawidłowo oczyszczać. Będzie aromatyczne i pysznie!
Dużo praktycznej wiedzy otrzymacie od Cristiny, a w gotowaniu potraw pomoże nowoczesne zaplecze kuchenne z niezawodnymi sprzętami do zabudowy – marki Whirlpool.
Menu:
- Gnocchetti z kalmarami, małżami, krewetkami i pomidorkami cherry
- Spaghetti z okładniczkami
- Zapiekane mule i okładniczki
- Smażone baby ośmiorniczki
- Krążki kalmarów smażone z sosem jogurtowo-majonezowym