• Przejdź do treści
  • Przejdź do głównego paska bocznego

Włoska Akademia Kulinarna

  • Kup voucher
  • Zapisy z vouchera
    • Facebook
    • Instagram
    • TikTok
    • YouTube
  • O nas
  • Kursy gotowania
  • Blog
  • Przepisy i porady
  • Video przepisy
  • Oferta
  • FAQ
  • Kontakt
  • Szukaj
Szukaj
  • Kursy gotowania
  • Prowadzący
  • Galeria
  • Regulamin

ŚLIWKI PO WŁOSKU

Prowadzący: Marco Ghia

DATA: 31 sierpnia 2019 GODZ.: 11:00 - 15:00

Marco Ghia, szef Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie wraz z Magazynem Kuchnia mają przyjemność zaprosić na kurs gotowania, który odbędzie się 31 sierpnia 2019, od 11:00 do 15:00 w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory, ul. Mińska 25).

Owoce sezonowe, od lekko cierpkich do przyjemnie słodkich. Regulują trawienie, chronią przed wolnymi rodnikami, czyli tym samym przed wszelkimi chorobami i szybkim starzeniem się, a nawet poprawiają nastrój. O jakich owocach mowa? O śliwkach! Mają wielorakie właściwości i możliwości wykorzystania, o czym przekonacie się na spotkaniu z Marco. Będą wersje słodkie, ale i słone. Z krewetką i kurczakiem, ale i z bitą śmietaną. Jak zawsze nauczycie się ciekawych sposobów wykorzystania produktu wbrew powszechnym i tylko tradycyjnym połączeniom. Poznacie wiele możliwości, a zabawa i świetna atmosfera przy tym gwarantowana.

Śliwkowy dzień wzbogaci o nowe smaki Marco Ghia, a w gotowaniu pomogą Wam intuicyjne sprzęty do zabudowy z najnowszej linii W Collection marki  Whirlpool.

Udostępnij4
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij

Menu:

  • Bruschette z serem Gorgonzola piccante z pieczonymi śliwkami z tymiankiem i cytryną
  • Smażone udka kurczaka serwowane ze smażonymi śliwkami i szałwią
  • Ciepła sałata z cykorią, mieszanką prażonych orzechów, krewetkami na parze, podawana ze śliwkami marynowanymi w occie balsamicznym
  • Domowe ciasto francuskie z serem Parmigiano Reggiano oraz śliwkami w winie Marsala
  • Śliwki w rozmarynie pod pierzynką z orzechów brazylijskich
  • Galaretka śliwkowa z bitą śmietaną, czerwoną porzeczką i świeżą miętą
Udostępnij4
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij

Pierwszy Sidebar


O Akademii

  • Jak dojechać
  • Kontakt
  • O nas
Ustawienia prywatności

Warsztaty

  • Lista warsztatów
  • Regulamin
  • Polityka prywatności i cookies

Przepisy

  • Makarony
  • Dania główne
  • Przystawki
  • Desery
  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • YouTube

Wszelkie prawa zastrzeżone © Social Kuchnia 2023

↑
Góra