Marco Ghia, szef Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie wraz z Magazynem Kuchnia mają przyjemność zaprosić na kurs gotowania, który odbędzie się 31 sierpnia 2019, od 11:00 do 15:00 w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory, ul. Mińska 25).
Owoce sezonowe, od lekko cierpkich do przyjemnie słodkich. Regulują trawienie, chronią przed wolnymi rodnikami, czyli tym samym przed wszelkimi chorobami i szybkim starzeniem się, a nawet poprawiają nastrój. O jakich owocach mowa? O śliwkach! Mają wielorakie właściwości i możliwości wykorzystania, o czym przekonacie się na spotkaniu z Marco. Będą wersje słodkie, ale i słone. Z krewetką i kurczakiem, ale i z bitą śmietaną. Jak zawsze nauczycie się ciekawych sposobów wykorzystania produktu wbrew powszechnym i tylko tradycyjnym połączeniom. Poznacie wiele możliwości, a zabawa i świetna atmosfera przy tym gwarantowana.
Śliwkowy dzień wzbogaci o nowe smaki Marco Ghia, a w gotowaniu pomogą Wam intuicyjne sprzęty do zabudowy z najnowszej linii W Collection marki Whirlpool.
Menu:
- Bruschette z serem Gorgonzola piccante z pieczonymi śliwkami z tymiankiem i cytryną
- Smażone udka kurczaka serwowane ze smażonymi śliwkami i szałwią
- Ciepła sałata z cykorią, mieszanką prażonych orzechów, krewetkami na parze, podawana ze śliwkami marynowanymi w occie balsamicznym
- Domowe ciasto francuskie z serem Parmigiano Reggiano oraz śliwkami w winie Marsala
- Śliwki w rozmarynie pod pierzynką z orzechów brazylijskich
- Galaretka śliwkowa z bitą śmietaną, czerwoną porzeczką i świeżą miętą