• Przejdź do treści
  • Przejdź do głównego paska bocznego

Włoska Akademia Kulinarna

  • Kup voucher
  • Zapisy z vouchera
    • Facebook
    • Instagram
    • TikTok
    • YouTube
  • O nas
  • Kursy gotowania
  • Blog
  • Przepisy i porady
  • Video przepisy
  • Oferta
  • FAQ
  • Kontakt
  • Szukaj
Szukaj
  • Kursy gotowania
  • Prowadzący
  • Galeria
  • Regulamin

SŁODKO-SŁONE POMIDORY

Prowadzący: Cristina Catese

DATA: 10 października 2020 GODZ.: 19:00 - 23:00

Cristina Catese, nauczycielka kuchni włoskiej w Akademii Kulinarnej Whirlpool, ma przyjemność zaprosić Was na warsztaty kulinarne, które odbędą się 10 października 2020 od 19:00 do 23:00 w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory, ul. Mińska 25).

Nikt nie kocha pomidorów bardziej niż Cristina Catese! A jeżeli pomidory, to tylko i wyłącznie od Mutti! Pelati, datterini, a może ciliegini? Które pomidory, są waszymi ulubionymi? Podczas warsztatów kulinarnych w naszej Akademii przygotujecie wyjątkowe przepisy na makaron, tagliatelle, oraz słodkie tarty właśnie z różnego rodzaju pomidorów. W ramach rozgrzewki, przywitamy Was wyjątkową niespodzianką, w postaci klasycznej Bloody Marry! Nasze pomidorowe warsztaty to idealny sposób na spędzenie sobotniego wieczoru w gronie przyjaciół! Będzie pysznie i energetycznie 🙂

Udostępnij
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij

Menu:

  • Aperitivo: Klasyczna Bloody Mary
  • Tarta z pomidorów pelati Mutti, cukinii i sera Provolone ChNP
  • Autorski przepis na makaron bucatini alla Caruso, z pomidorkami San Marzano Mutti, grillowanymi paprykami, cukinią i chili
  • Tagliatelle caprese, czyli dwukolorowy domowy makaron wykonany z sosu datternini Mutti i świeżej bazylii
  • Słodka tarta z pomidorków ciliegini Mutti z cukrem trzcinowym
  • Autorski przepis na pomidorową słodką tartę wypełnioną śmietaną, ricottą i bazylią

Zabierzcie ze sobą swoje pojemniki na żywność! Jeżeli zostanie coś ze wspólnej uczty, będziecie mogli zabrać pyszności do domów.

Podczas naszych warsztatów serwujemy kawę Illy, herbatę Teekanne, wodę Acqua Panna oraz San Pellegrino i napoje Schweppes.

Przepyszne pomysły na dania na bazie pomidorów zapewni Cristina, produkty pomidorowe dostarczy Mutti, a w przygotowaniu pomogą Wam intuicyjne sprzęty do zabudowy z najnowszej linii W Collection marki Whirlpool.

 

WYTYCZNE DOTYCZĄCE UCZESTNICTWA W WARSZTATACH KULINARNYCH:

– obowiązuje dezynfekcja rąk płynem znajdującym się przy wejściu do Akademii. Płyny do dezynfekcji rąk znajdą Państwo również w toaletach i przy stanowiskach pracy;

– przed wejściem do Akademii mierzona jest temperatura. Osoby u których temperatura przewyższy 37,5 st C proszone są o powrót do domu;

– podczas warsztatów uczestnicy dzieleni są na małe grupy;

– podczas warsztatów obowiązuje nakaz noszenia maseczek ochronnych.

DODATKOWO:

Jeżeli przed warsztatami wystąpią u Państwa następujące objawy: kaszel, katar, ból gardła lub podwyższona temperatura – prosimy o pozostanie w domu i kontakt mailowy.

Informujemy, iż po każdych warsztatach przeprowadzana jest dezynfekcja naszej Akademii.

Udostępnij
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij

Pierwszy Sidebar


O Akademii

  • Jak dojechać
  • Kontakt
  • O nas
Ustawienia prywatności

Warsztaty

  • Lista warsztatów
  • Regulamin
  • Polityka prywatności i cookies

Przepisy

  • Makarony
  • Dania główne
  • Przystawki
  • Desery
  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • YouTube

Wszelkie prawa zastrzeżone © Social Kuchnia 2023

↑
Góra