Cristina Catese, nauczycielka kuchni włoskiej w Akademii Kulinarnej Whirlpool, ma przyjemność zaprosić Was na warsztaty kulinarne, które odbędą się 10 października 2020 od 19:00 do 23:00 w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory, ul. Mińska 25).
Nikt nie kocha pomidorów bardziej niż Cristina Catese! A jeżeli pomidory, to tylko i wyłącznie od Mutti! Pelati, datterini, a może ciliegini? Które pomidory, są waszymi ulubionymi? Podczas warsztatów kulinarnych w naszej Akademii przygotujecie wyjątkowe przepisy na makaron, tagliatelle, oraz słodkie tarty właśnie z różnego rodzaju pomidorów. W ramach rozgrzewki, przywitamy Was wyjątkową niespodzianką, w postaci klasycznej Bloody Marry! Nasze pomidorowe warsztaty to idealny sposób na spędzenie sobotniego wieczoru w gronie przyjaciół! Będzie pysznie i energetycznie 🙂
Menu:
- Aperitivo: Klasyczna Bloody Mary
- Tarta z pomidorów pelati Mutti, cukinii i sera Provolone ChNP
- Autorski przepis na makaron bucatini alla Caruso, z pomidorkami San Marzano Mutti, grillowanymi paprykami, cukinią i chili
- Tagliatelle caprese, czyli dwukolorowy domowy makaron wykonany z sosu datternini Mutti i świeżej bazylii
- Słodka tarta z pomidorków ciliegini Mutti z cukrem trzcinowym
- Autorski przepis na pomidorową słodką tartę wypełnioną śmietaną, ricottą i bazylią
Zabierzcie ze sobą swoje pojemniki na żywność! Jeżeli zostanie coś ze wspólnej uczty, będziecie mogli zabrać pyszności do domów.
Podczas naszych warsztatów serwujemy kawę Illy, herbatę Teekanne, wodę Acqua Panna oraz San Pellegrino i napoje Schweppes.
Przepyszne pomysły na dania na bazie pomidorów zapewni Cristina, produkty pomidorowe dostarczy Mutti, a w przygotowaniu pomogą Wam intuicyjne sprzęty do zabudowy z najnowszej linii W Collection marki Whirlpool.