• Przejdź do treści
  • Przejdź do głównego paska bocznego

Włoska Akademia Kulinarna

  • Kup voucher
  • Zapisy z vouchera
    • Facebook
    • Instagram
    • TikTok
    • YouTube
  • O nas
  • Kursy gotowania
  • Blog
  • Przepisy i porady
  • Video przepisy
  • Oferta
  • FAQ
  • Kontakt
  • Szukaj
Szukaj
  • Kursy gotowania
  • Prowadzący
  • Galeria
  • Regulamin

SMAKI MORZA

Prowadzący: Cristina Catese

DATA: 25 stycznia 2020 GODZ.: 11:00 - 15:00

Cristina Catese, nauczycielka kuchni włoskiej w Akademii Kulinarnej Whirlpool, ma przyjemność zaprosić Was na warsztaty kulinarne, które odbędą się 25 stycznia 2020 od 11:00 do 15:00 w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory, ul. Mińska 25).

Drodzy! Włoską rozkosz podniebienia zapewnijcie sobie tym razem dzięki…smakom pochodzącym z morskich głębin. Admiratorów ryb, owoców morza jak wiadomo jest niezliczenie wiele, jednak nie wszyscy czują się na siłach, aby przygotować je samemu w domu. Cristina pomoże wszystkim, którzy chcą nauczyć się gotować owoce morza i ryby, a także tym, którzy chcą poznać nowe, ciekawe, a przede wszystkim pełne smaku przepisy. Nasza nauczycielka opowie Wam także o tajnikach, niezbędnych do przyrządzenia topowych cannolicchi, czyli brzytew, wytłumaczy jak obchodzić się z krewetkami, a także powie z czym skomponować na przykład małe rybki w stylu włoskim. Pamiętajcie, że liczba miejsc jest ograniczona! Czekają na Was smaki morza,  no i my!

Podczas naszych warsztatów serwujemy kawę Illy, herbatę Teekanne, wodę Acqua Panna oraz San Pellegrino i napoje Schweppes. 

Smakowity czas z rybami i owocami morza zagwarantuje Cristina, a nowoczesne zaplecze kuchenne, z niezawodnymi sprzętami do zabudowy – marka Whirlpool.

Udostępnij
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij

Menu:

  • Zapiekane z czosnkiem, pietruszką i serem pecorino romano ChNP cannolicchi, czyli brzytwy
  • Fettucini z krewetkami i świeżą bazylią
  • Tiella croccante, czyli szybka potrawa zapiekana z anchois, ziemniakami i pomidorami
  • Pasta z baccala' czyli suszonego dorsza podana z chrupiącą foccacią na mące z cieciorki
  • Involtini z sardynek nadziewane serem ricotta, serem pecorino romano ChNP, orzeszkami pini, tymiankiem oraz mejarenkiem
Udostępnij
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij

Pierwszy Sidebar


O Akademii

  • Jak dojechać
  • Kontakt
  • O nas
Ustawienia prywatności

Warsztaty

  • Lista warsztatów
  • Regulamin
  • Polityka prywatności i cookies

Przepisy

  • Makarony
  • Dania główne
  • Przystawki
  • Desery
  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • YouTube

Wszelkie prawa zastrzeżone © Social Kuchnia 2023

↑
Góra