Cristina Catese, nauczycielka kuchni włoskiej w Akademii Kulinarnej Whirlpool, ma przyjemność zaprosić Was na warsztaty kulinarne, które odbędą się 25 stycznia 2020 od 11:00 do 15:00 w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory, ul. Mińska 25).
Drodzy! Włoską rozkosz podniebienia zapewnijcie sobie tym razem dzięki…smakom pochodzącym z morskich głębin. Admiratorów ryb, owoców morza jak wiadomo jest niezliczenie wiele, jednak nie wszyscy czują się na siłach, aby przygotować je samemu w domu. Cristina pomoże wszystkim, którzy chcą nauczyć się gotować owoce morza i ryby, a także tym, którzy chcą poznać nowe, ciekawe, a przede wszystkim pełne smaku przepisy. Nasza nauczycielka opowie Wam także o tajnikach, niezbędnych do przyrządzenia topowych cannolicchi, czyli brzytew, wytłumaczy jak obchodzić się z krewetkami, a także powie z czym skomponować na przykład małe rybki w stylu włoskim. Pamiętajcie, że liczba miejsc jest ograniczona! Czekają na Was smaki morza, no i my!
Podczas naszych warsztatów serwujemy kawę Illy, herbatę Teekanne, wodę Acqua Panna oraz San Pellegrino i napoje Schweppes.
Smakowity czas z rybami i owocami morza zagwarantuje Cristina, a nowoczesne zaplecze kuchenne, z niezawodnymi sprzętami do zabudowy – marka Whirlpool.
Menu:
- Zapiekane z czosnkiem, pietruszką i serem pecorino romano ChNP cannolicchi, czyli brzytwy
- Fettucini z krewetkami i świeżą bazylią
- Tiella croccante, czyli szybka potrawa zapiekana z anchois, ziemniakami i pomidorami
- Pasta z baccala' czyli suszonego dorsza podana z chrupiącą foccacią na mące z cieciorki
- Involtini z sardynek nadziewane serem ricotta, serem pecorino romano ChNP, orzeszkami pini, tymiankiem oraz mejarenkiem