Cristina Catese, nauczycielka kuchni włoskiej w Akademii Kulinarnej Whirlpool, ma przyjemność zaprosić na warsztaty kulinarne, które odbędą się 22 marca 2019, od 19:00 do 23:00, w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory, ul. Mińska 25).
Czy wiecie, że Pizza Napoletana została wpisana na listę UNESCO? Jako miłośnicy kuchni włoskiej na pewno jedliście taką nie raz. Dlatego tym razem chcemy żebyście spróbowali czegoś innego! Podczas warsztatu poświęconemu smakom Neapolu, Cristina odsłoni przed Wami kulinarne sekrety z tamtejszych rejonów. Tak jak różnorodny jest sam Neapol, tak również skarby Zatoki mają wiele do zaoferowania. Kto wie – jeśli jeszcze nie zwiedziliście tej części Włoch – może warsztat w naszej Akademii będzie przedsmakiem Waszych podróży? Gorąco zachęcamy!
Pyszny, neapolitański wieczór zapewni Cristina Catese, a innowacyjne raz intuicyjne sprzęty do zabudowy z najnowszej linii W Collection – marka Whirlpool.
Menu:
- Smażone calzoni z endywią i czarnymi oliwkami
- Typowy, ręcznie robiony makaron scialatielli z małżami
- Ośmiorniczki w sosie pomidorowym i pietruszką
- Neapolitańska Parmigiana z cukiniami, Mozzarellą, provolone i Parmigiano Reggiano
- Torta Caprese, czyli tradycyjne ciasto czekoladowe z wyspy Capri