Cristina Catese, nauczycielka kuchni włoskiej w Akademii Kulinarnej Whirlpool, ma przyjemność zaprosić Was na warsztaty kulinarne, które odbędą się 9 listopada 2019 od 11:00 do 15:00 w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory, ul. Mińska 25). Poznajcie potrawy, z których słynie stolica Włoch i sięgnijcie po kulinarne inspiracje rodem z Rzymu!
Warsztaty gotowania – kuchnia Wiecznego Miasta
Wszystkie drogi prowadzą do… Akademii Kulinarnej Whirlpool. Szczególnie, gdy spotykamy się na nauce gotowania potraw ze stolicy Italii. Przewodniczką i najlepszą nauczycielką w tym zakresie może być tylko rodowita rzymianka. Dlatego to właśnie pod jej czujnym okiem odbędą się warsztaty kulinarne. To niepowtarzalna okazja do zdobycia nowych umiejętności i zaczerpnięcia kulinarnych inspiracji.
Kulinarne inspiracje w rzymskim wydaniu
Kuchnia Rzymu nie jest może najbardziej wyrafinowana, ale jest bardzo smaczna oraz sycąca, chociaż niektóre przysmaki to dania dla prawdziwych koneserów. Na naszych warsztatach poznacie wyselekcjonowane dania i dowiecie się, jakie smaki Rzymu obowiązkowo powinny się znaleźć na liście potraw, których trzeba spróbować podczas podróży do Wiecznego Miasta. Zapraszamy!
Kulinarną podróż do Rzymu umożliwi Wam Cristina, a w gotowaniu pomogą Wam intuicyjne sprzęty do zabudowy z najnowszej linii W Collection marki Whirlpool.
Menu:
- Maślane grzanki z anchois oraz z serem mozzarella
- Bucatini all’Amatriciana, czyli klasyczny makaron z aromatycznym sosem na bazie boczku i pomidorów
- Delikatne flaczki po rzymsku
- Smażone filety z dorsza
- Fave dei morti, czyli ciasteczka migdałowe przyrządzane tradycyjnie w listopadzie