Cristina Catese, nauczycielka kuchni włoskiej w Akademii Kulinarnej Whirlpool, ma przyjemność zaprosić na warsztaty kulinarne, które odbędą się 26 października 2018, od 19:00 do 23:00, w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory, ul Mińska 25).
Kuchnia rzymska to prostota, tradycyjne smaki, potrawy sycące i pełne aromatu. Cristina, rodowita Rzymianka, przygotuje z Wami dania swojej domowej kuchni, które gotowała jako dziecko wspólnie z babcią i mamą. W czym tkwi ich sekret? W prostocie, umiłowaniu do jedzenia i szczypcie miłości. Pod okiem Cristiny przygotujecie tradycyjny makaron, czyli pasta alla Gricia oraz pasta all’Amatriciana, Saltimbocce, czyli bitki wołowe smażone z szałwią, a także sałatkę z winegretem babci Cristiny. Na deser castagnole z miodem, czyli tradycyjne rzymskie pączki.
Co Włosi lubią bardziej niż jedzenie? Na pewno są to rozmowy i pogawędki przy wspólnym stole, suto zastawionym potrawami. Tak właśnie będzie na warsztatach z Cristiną, wśród parujących garnków, porozmawiacie o kuchni rzymskiej, jej tradycjach i smakach! My nie możemy się doczekać, a Wy?
Prawdziwie rzymskie smaki gwarantuje Cristina Catese, a nowoczesne zaplecze kuchenne, z niezawodnymi sprzętami do zabudowy – marka Whirlpool.
Menu:
- Pasta alla Gricia, czyli tradycyjna pasta z pecorino i guanciale (podgardle)
- Pasta all’Amatriciana
- Saltimbocca alla Romana, czyli bitki wołowe z szynką parmeńską i szałwią
- Smażone warzywa w cieście
- Sałata rzymska z winegretem babci Cristiny
- Castagnole z miodem, czyli tradycyjne rzymskie pączki