Cristina Catese, nauczycielka kuchni włoskiej w Akademii Kulinarnej Whirlpool ma przyjemność zaprosić na warsztaty kulinarne, które odbędą się 21 września 2019, od 11:00 do 15:00, w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory, ul. Mińska 25).
Sardynia, zwana rajską wyspą to niewątpliwie jedno z najpiękniejszych miejsc włoskich rejonów. Różnorodność terenów pozwoliła mieszkańcom wykształcić charakterystyczne specjały kulinarne, które rzadko mają cokolwiek wspólnego z wyobrażeniami na temat tradycyjnej kuchni włoskiej. Ta magiczna wyspa oferuje zupełnie coś innego. Co to jest? Tego dowiecie się na warsztacie Cristiny, która przeprowadzając Was przez wiedzę o poszczególnych produktach kuchni sardyńskiej, nauczy Was przyrządzać smakowite potrawy, którymi będziecie mogli zaskoczyć znajomych. Gorąco zapraszamy na smaki Sardynii!
Kulinarną podróż na urokliwą Sardynię umożliwi Wam Cristina, a w gotowaniu pomogą Wam intuicyjne sprzęty do zabudowy z najnowszej linii W Collection marki Whirlpool.
Menu:
- Panierowane mule
- Typowy sardyński makaron z małżami
- Ravioli nadziewane ziemniakami i cebulką oraz serem Pecorino Sardo DOP
- Kałamarnice z pomidorami suszonymi, czosnkiem, szafranem i pietruszką
- Sardyńskie suspirus, czyli tradycyjne ciasteczka z migdałami