Cristina Catese, nauczycielka kuchni włoskiej w Akademii Kulinarnej Whirlpool ma przyjemność zaprosić na warsztaty kulinarne, które odbędą się 30 sierpnia 2019, od 19:00 do 23:00, w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory, ul. Mińska 25).
Czy wiecie, że największą wyspą na Morzu Śródziemnym ze stolicą w Palermo jest Sycylia? Zapraszamy Was na kolejne spotkanie z cyklu smaki regionu. Znana ze złotych plaż, turkusowego morza, winnic, zabytków, wulkanów, ale przede wszystkim swoistej, pysznej kuchni. Co prawda w lokalnych trattoriach znajdziemy także spaghetti, lasagne i inne ogólnowłoskie dania, ale warto poznać perełki, takie jak sardelki, pulpeciki z miecznika czy pyszne, kruche słodkości. Inspirujące do wizyt tej pięknej, najgorętszej wyspy potrawy już spędzają nam sen z powiek, oczywiście w pozytywnym znaczeniu.
W kulinarnej podróży na Sycylię będzie Wam towarzyszyć Cristina, a w gotowaniu pomogą intuicyjne sprzęty do zabudowy z najnowszej linii W Collection marki Whirlpool.
Menu:
- Makaron casarecce Barilla z sosem koperkowym oraz kiełbaską
- Sardelki w cytrynie i czerwonym sosie TABASCO®
- Pulpeciki z miecznika podane z sałatką oraz sosem vinegrette
- Orzeźwiająca sałata z fenkułem, pomarańczą i oliwkami
- Miękkie, kruche ciasteczka z orzechami laskowymi