• Przejdź do treści
  • Przejdź do głównego paska bocznego

Włoska Akademia Kulinarna

  • Kup voucher
  • Zapisy z vouchera
    • Facebook
    • Instagram
    • TikTok
    • YouTube
  • O nas
  • Kursy gotowania
  • Blog
  • Przepisy i porady
  • Video przepisy
  • Oferta
  • FAQ
  • Kontakt
  • Szukaj
Szukaj
  • Kursy gotowania
  • Prowadzący
  • Galeria
  • Regulamin

SMAKI SYCYLII

Prowadzący: Cristina Catese

DATA: 7 lipca 2018 GODZ.: 11 - 15

Cristina Catese, nauczycielka kuchni włoskiej w Akademii Kulinarnej Whirlpool, ma przyjemność zaprosić na warsztat kulinarny, który odbędzie się 7 lipca, od 11:00 do 15:00 , w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory, ul. Mińska 25).

Dzień wolny, słońce, gwar, spotkanie w gronie rodziny i przyjaciół w miejscu pełnym włoskiego temperamentu i kuchni wypełnionej intensywnymi aromatami? Dlaczego nie! Zapraszamy Was na chwilę do słonecznej Sycylii, gdzie będziecie mogli spróbować i samemu przygotować klasyki tamtejszej kuchni. Cristina zdradzi Wam co jest podstawą sycylijskich kulinariów, pokaże jak przygotować ręcznie robione tagliolini z domowym sycylijskim pesto, czy typowy warzywny przysmak, czyli caponatinę. Dania wypełnią Wam soczyste pomarańcze,a na deser przygotujecie prawdziwą bombę dla łasuchów, czyli sycylijskie cannoli.
Abyście mogli przekonać się o wyjątkowości sycylijskich smaków, wszystkie produkty sprowadzone będą z Sycylii! Nie przegapcie tego!:)

Cristina dopilnuje, by każdy z uczestników warsztatów wyszedł porządnie najedzony, a dzięki sprzętowi do zabudowy marki Whirlpool oraz profesjonalnym mikserom, blenderom i malakserom marki KitchenAid, ten plan powiedzie się na 100%!

Do gotowania będziemy wykorzystywać najwyższej jakości oliwę z oliwek Monini oraz produkty marki Barilla. O naturalną wodę źródlaną zadba Sanpellegrino, a orzeźwiające napoje dostarczy Schweppes. Wyśmienitą włoską kawę zaserwuje marka Illy.

Chcecie wspólnie z nami zadbać o środowisko? Zabierzcie na warsztaty swoje domowe pojemniki na żywność i poczęstujcie bliskich Waszymi pysznościami przygotowanymi w naszej Akademii!

Udostępnij
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij

Menu:

  • Pasta ‘ncasciata, czyli pieczona pasta maccheroni z bardzo aromatycznym ragout
  • Ręcznie robione tagliolini z domowym sycylijskim czerwonym pesto i migdałami
  • Bruschetta with Caponatina, czyli z tradycyjnymi sycylijskimi warzywami
  • Sałatka z pomarańczami, koprem włoskim i czarnymi oliwkami
  • Cannoli po sycylijsku
  • Domowe pomidory suszone od a do z
Udostępnij
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij

Pierwszy Sidebar


O Akademii

  • Jak dojechać
  • Kontakt
  • O nas
Ustawienia prywatności

Warsztaty

  • Lista warsztatów
  • Regulamin
  • Polityka prywatności i cookies

Przepisy

  • Makarony
  • Dania główne
  • Przystawki
  • Desery
  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • YouTube

Wszelkie prawa zastrzeżone © Social Kuchnia 2023

↑
Góra