Cristina Catese, nauczycielka kuchni włoskiej w Akademii Kulinarnej Whirlpool, ma przyjemność zaprosić Was na warsztaty kulinarne, które odbędą się 5 października 2019 w godz. od 11:00 do 15:00, w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory, ul. Mińska 25).
Warsztaty kulinarne w toskańskim klimacie
Toskania to jeden z najbardziej ukochanych przez Polaków regionów Italii, ze stolicą we Florencji. Słynie z zapierających dech w piersiach krajobrazów i wybornych smaków kulinarnych, których nie sposób pomylić z innymi rejonami Włoch. Próbowaliście kiedyś tradycyjnych ciasteczek toskańskich podawanych z kawą lub herbatą? Jeśli nie, to zapraszamy na nasze warsztaty kulinarne. Warszawa należy do miast, gdzie te włoskie desery nie są jeszcze powszechnie znane, dlatego podczas naszego spotkania weźmiecie udział w ich degustacji. Oprócz tego sami je wykonacie, co będzie niezwykle miłą przygodą. Receptury na potrawy z menu z przyjemnością przedstawi Wam Cristina, a Wy – jak się domyślamy – z jeszcze większą przyjemnością będziecie wspólnie biesiadować i dzielić się spostrzeżeniami.
W kulinarną podróż do Toskanii zabierze Was Cristina, a w gotowaniu pomogą intuicyjne sprzęty do zabudowy z najnowszej linii W Collection marki Whirlpool.
Menu:
- Typowa bruschetta toskańska z oliwą z oliwek extra vergine Monini Toscano IGP
- Pappa al pomodoro – regionalna potrawa z Toskanii z pomidorkami i typowym, regionalnym chlebem
- Pici all'etrusca, czyli makaron przyrządzony według receptury Etrusków
- Delikatny kurczak w pomidorach po toskańsku
- Typowe ciasteczka toskańskie, czyli cantuccini