• Przejdź do treści
  • Przejdź do głównego paska bocznego

Włoska Akademia Kulinarna

  • Kup voucher
  • Zapisy z vouchera
    • Facebook
    • Instagram
    • TikTok
    • YouTube
  • O nas
  • Kursy gotowania
  • Blog
  • Przepisy i porady
  • Video przepisy
  • Oferta
  • FAQ
  • Kontakt
  • Szukaj
Szukaj
  • Kursy gotowania
  • Prowadzący
  • Galeria
  • Regulamin

SMAKI TOSKANII

Prowadzący: Cristina Catese

DATA: 14 kwietnia 2018 GODZ.: 11 - 15

Cristina Catese, nauczycielka kuchni włoskiej w Akademii Kulinarnej Whirlpool, ma przyjemność zaprosić na kurs gotowania, który odbędzie się 14 kwietnia 2018, od 11:00 do 15:00, w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory, ul Mińska 25).

Toskania to kraina nie tylko wyjątkowo pięknych krajobrazów, ale również wyśmienitego jedzenia. Słynie z pysznych makaronów, ragù, wina… Swoich gości wita zapachem owoców i warzyw rozgrzanych słońcem, a na przekąskę proponuje tradycyjne sery pecorino toscano z lampką czerwonego wina.
Na kursie, który poprowadzi dla Was Cristina, poczujecie w pełni włoski klimat – gwar, aromaty unoszące się z garnków i patelni, a przede wszystkim nauczycie się przygotowywać tradycyjne toskańskie potrawy. W ruch pójdą maszynki do makaronu, przygotujecie pâté z wątróbki, a na deser klasyczne ciasteczka cantucci, które idealnie łączą się z prawdziwą włoską kawą.
Jeśli jeszcze nie mieliście okazji podziwiać uroków Toskanii, zapraszamy na nasz kurs do Akademii Kulinarnej Whirlpool, gdzie poczujecie namiastkę tego wspaniałego regionu Włoch.

Cristina Catese nauczy Was jak przygotować tradycyjne toskańskie potrawy, a pomoże jej w tym nowoczesne zaplecze kuchenne, z niezawodnymi sprzętami do zabudowy marki Whirlpool.

Udostępnij1
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij

Menu:

  • Agnolotti alla fiorentina - klasyczny nadziewany makaron kuchni toskańskiej podany z masłem szałwiowym
  • Gnudi toscani - makaron z ricottą i szpinakiem, rustykalne toskańskie danie
  • Crostini with liver - florenckie tradycyjne crostini z wątróbkowym pâté
  • Cantucci - najbardziej znane toskańskie ciasteczka do kawy i herbaty
Udostępnij1
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij

Pierwszy Sidebar


O Akademii

  • Jak dojechać
  • Kontakt
  • O nas
Ustawienia prywatności

Warsztaty

  • Lista warsztatów
  • Regulamin
  • Polityka prywatności i cookies

Przepisy

  • Makarony
  • Dania główne
  • Przystawki
  • Desery
  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • YouTube

Wszelkie prawa zastrzeżone © Social Kuchnia 2023

↑
Góra