Cristina Catese, nauczycielka kuchni włoskiej w Akademii Kulinarnej Whirlpool, ma przyjemność zaprosić na kurs gotowania, który odbędzie się 14 kwietnia 2018, od 11:00 do 15:00, w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory, ul Mińska 25).
Toskania to kraina nie tylko wyjątkowo pięknych krajobrazów, ale również wyśmienitego jedzenia. Słynie z pysznych makaronów, ragù, wina… Swoich gości wita zapachem owoców i warzyw rozgrzanych słońcem, a na przekąskę proponuje tradycyjne sery pecorino toscano z lampką czerwonego wina.
Na kursie, który poprowadzi dla Was Cristina, poczujecie w pełni włoski klimat – gwar, aromaty unoszące się z garnków i patelni, a przede wszystkim nauczycie się przygotowywać tradycyjne toskańskie potrawy. W ruch pójdą maszynki do makaronu, przygotujecie pâté z wątróbki, a na deser klasyczne ciasteczka cantucci, które idealnie łączą się z prawdziwą włoską kawą.
Jeśli jeszcze nie mieliście okazji podziwiać uroków Toskanii, zapraszamy na nasz kurs do Akademii Kulinarnej Whirlpool, gdzie poczujecie namiastkę tego wspaniałego regionu Włoch.
Cristina Catese nauczy Was jak przygotować tradycyjne toskańskie potrawy, a pomoże jej w tym nowoczesne zaplecze kuchenne, z niezawodnymi sprzętami do zabudowy marki Whirlpool.
Menu:
- Agnolotti alla fiorentina - klasyczny nadziewany makaron kuchni toskańskiej podany z masłem szałwiowym
- Gnudi toscani - makaron z ricottą i szpinakiem, rustykalne toskańskie danie
- Crostini with liver - florenckie tradycyjne crostini z wątróbkowym pâté
- Cantucci - najbardziej znane toskańskie ciasteczka do kawy i herbaty