Cristina Catese, nauczycielka kuchni włoskiej w Akademii Kulinarnej Whirlpool ma przyjemność zaprosić na warsztaty kulinarne, które odbędą się 2 lutego 2019 od 11:00 do 15:00, w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory, ul. Mińska 25).
Majestatyczna architektura tonąca w falach Adriatyku, brak samochodów, romantyczna atmosfera, most Rialto, wąskie uliczki i oczywiście pyszna kuchnia! Nie tylko podczas znanego na całym świecie karnawału, ale o każdej porze roku. Wenecja, bo to o tym mieście mowa, przyciąga miliony turystów. Jeśli jeszcze tam nie dotarliście koniecznie to zaplanujcie, ale najpierw odwiedźcie naszą Akademię, gdzie podczas warsztatów Cristina zapozna Was ze smakami kuchni weneckiej. Przyrządzicie dwa rodzaje pulpetów: z mięsa i z tuńczyka oraz ziemniaków, delikatną wątróbkę cielęcą alla veneziana, a na deser typowe dla regionu baìcoli, które tymczasem pozostaną bardzo słodką tajemnicą. Gorąco zachęcamy do kolejnych podróży kulinarnych po Italii!
Miłą atmosferę i pyszne, weneckie potrawy zagwarantuje Cristina Catese, a nowoczesne zaplecze kuchenne z innowacyjnymi oraz intuicyjnymi sprzętami do zabudowy z najnowszej linii W Collection – marka Whirlpool.
Menu:
- Klasyczne kuleczki mięsne z mortadelą włoską po wenecku
- Smażone kuleczki z tuńczyka i ziemniaków serwowane z majonezem
- Crostini z polenty, z ziołami, oliwą z oliwek i delikatną pastą z dorsza
- Wątróbka alla veneziana, czyli cielęca serwowana z cebulką i gorącą bruschettą
- Baìcoli, czyli chrupiące ciasteczka do kawy lub czekolady
- Tradycyjne acciughe in saor, czyli smażone sardelki w specjalnej marynacie
- Zaletti deliziosi, czyli kukurydziane ciasteczka z mlekiem i rodzynkami