• Przejdź do treści
  • Przejdź do głównego paska bocznego

Włoska Akademia Kulinarna

  • Kup voucher
  • Zapisy z vouchera
    • Facebook
    • Instagram
    • TikTok
    • YouTube
  • O nas
  • Kursy gotowania
  • Blog
  • Przepisy i porady
  • Video przepisy
  • Oferta
  • FAQ
  • Kontakt
  • Szukaj
Szukaj
  • Kursy gotowania
  • Prowadzący
  • Galeria
  • Regulamin

SMAKI WENECJI

Prowadzący: Cristina Catese

DATA: 2 lutego 2019 GODZ.: 11:00 - 15:00

Cristina Catese, nauczycielka kuchni włoskiej w Akademii Kulinarnej Whirlpool ma przyjemność  zaprosić na warsztaty kulinarne, które odbędą się 2 lutego  2019 od 11:00 do 15:00, w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory, ul. Mińska 25).

Majestatyczna architektura tonąca w falach Adriatyku, brak samochodów, romantyczna atmosfera, most Rialto, wąskie uliczki i oczywiście pyszna kuchnia! Nie tylko podczas znanego na całym świecie karnawału, ale o każdej porze roku. Wenecja, bo to o tym mieście mowa, przyciąga miliony turystów. Jeśli jeszcze tam nie dotarliście koniecznie to zaplanujcie, ale najpierw odwiedźcie naszą Akademię, gdzie podczas warsztatów Cristina zapozna Was ze smakami kuchni weneckiej. Przyrządzicie dwa rodzaje pulpetów: z mięsa i z tuńczyka oraz ziemniaków, delikatną wątróbkę cielęcą alla veneziana, a na deser typowe dla regionu baìcoli, które tymczasem pozostaną bardzo słodką tajemnicą. Gorąco zachęcamy do kolejnych podróży kulinarnych po Italii!

Miłą atmosferę i pyszne, weneckie potrawy zagwarantuje Cristina Catese,  a nowoczesne zaplecze kuchenne z innowacyjnymi oraz intuicyjnymi sprzętami do zabudowy z najnowszej linii W Collection – marka Whirlpool.

Udostępnij145
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij

Menu:

  • Klasyczne kuleczki mięsne z mortadelą włoską po wenecku
  • Smażone kuleczki z tuńczyka i ziemniaków serwowane z majonezem
  • Crostini z polenty, z ziołami, oliwą z oliwek i delikatną pastą z dorsza
  • Wątróbka alla veneziana, czyli cielęca serwowana z cebulką i gorącą bruschettą
  • Baìcoli, czyli chrupiące ciasteczka do kawy lub czekolady
  • Tradycyjne acciughe in saor, czyli smażone sardelki w specjalnej marynacie
  • Zaletti deliziosi, czyli kukurydziane ciasteczka z mlekiem i rodzynkami
Udostępnij145
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij

Pierwszy Sidebar


O Akademii

  • Jak dojechać
  • Kontakt
  • O nas
Ustawienia prywatności

Warsztaty

  • Lista warsztatów
  • Regulamin
  • Polityka prywatności i cookies

Przepisy

  • Makarony
  • Dania główne
  • Przystawki
  • Desery
  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • YouTube

Wszelkie prawa zastrzeżone © Social Kuchnia 2023

↑
Góra