Cristina Catese, nauczycielka kuchni włoskiej w Akademii Kulinarnej Whirlpool ma przyjemność zaprosić na warsztaty kulinarne, które odbędą się 28 czerwca 2019, od 19:00 do 23:00, w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory, ul. Mińska 25).
Smaki morza w postaci mięczaków, ryb czy skorupiaków to jedne z najbardziej odżywczych surowców. Pokaźna zawartość białka, witaminy z grupy B niezbędne dla prawidłowych funkcji układu nerwowego, jodu – dla tarczycy czy kwasów Omega-3 odpowiadających m.in. za odporność. Mamy już za sobą sporo spotkań poświęconych owocom morza, ale każde z nich jest inne, z odmiennym menu dobranym przez naszą Cristinę i jak zawsze w cudownym nastroju. Tak będzie i tym razem, gdzie poznacie także specjalne, proste funkcje wyposażenia kuchni, które mogą okazać się niezbędne do dobrego przygotowania owoców morza. Nie możemy się doczekać, będzie zdrowo, pysznie i wesoło!
Zabierzcie swoje pojemniki na żywność – kiedy coś zostanie ze wspólnej uczty, będzie mogli wziąć pyszności do domów.
Letni wieczór ze smakami morza umożliwi Wam Cristina, a gotowanie umożliwią Wam intuicyjne sprzęty do zabudowy z najnowszej linii W Collection marki Whirlpool.
Menu:
- Przegrzebki na puree z topinamburu
- Pieczone sardele z pomidorkami cherry i natką pietruszki
- Aksamitny krem warzywny serwowany z małżami
- Łódeczki z krewetkami w aromatycznym różowym sosie i awokado
- Łososiowa lasagne z cukinią oraz szalotką
- Linguine z okładniczkami, pomidorkami cherry, natką pietruszki i czosnkiem