• Przejdź do treści
  • Przejdź do głównego paska bocznego

Włoska Akademia Kulinarna

  • Kup voucher
  • Zapisy z vouchera
    • Facebook
    • Instagram
    • TikTok
    • YouTube
  • O nas
  • Kursy gotowania
  • Blog
  • Przepisy i porady
  • Video przepisy
  • Oferta
  • FAQ
  • Kontakt
  • Szukaj
Szukaj
  • Kursy gotowania
  • Prowadzący
  • Galeria
  • Regulamin

SMART KUCHNIA: PIZZA!

Prowadzący: Cristina Catese

DATA: 13 kwietnia 2019 GODZ.: 19:00 - 23:00

Cristina Catese, nauczycielka kuchni włoskiej w Akademii Kulinarnej Whirlpool ma przyjemność zaprosić na warsztaty kulinarne, które odbędą się 13 kwietnia 2019, od 19:00 do 23:00, w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory, ul. Mińska 25).

Kolejny warsztat poświęcony pizzy, Waszej ulubionej włoskiej specjalności, tym razem będzie miał na celu przede wszystkim naukę przygotowania rodzajów ciast z wykorzystaniem różnych funkcji piekarników. Zapoznanie się z możliwościami, jakie dają urządzenia, rozszerzy Wasze umiejętności w przygotowaniu pizzy, gdyż wiedza jakie ciasto, jakie dodatki i jak ją wypiekać – dla prawdziwych smakoszy i koneserów nie powinno pozostawać bez znaczenia. Kto wie, może kiedy zobaczycie jaka jest różnica między ciastem na rzymską Pinsę, a pizzę neapolitańską sprawi, że staniecie się prawdziwymi mistrzami? Zachęcamy i gorąco zapraszamy. Koniecznie przyjdźcie głodni.

Cristina Catese zapewni Wam inspirujące i pyszne dania, a gotowanie umożliwią Wam intuicyjne sprzęty do zabudowy z najnowszej linii W Collection marki  Whirlpool.

Udostępnij
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij

Menu:

  • Ciasto podstawowe na domową pizzę i focaccię o różnym stopniu wilgotności
  • Wysoka Focaccia szybko wyrastające z majonezem, tuńczykiem, rukolą, kaparami i czarnymi oliwkami
  • Typowa rzymska pizza Pinsa – lekka i chrupiąca z bakłażanem, serem Parmigiano Reggiano DOP oraz świeżą bazylią
  • Prawdziwie neapoletańska pizza – miękka, z wysokimi brzegami, surową, świeżą kiełbasą, sałatą frise, anchois i mozzarellą
  • Wysoka Pizza na zakwasie pszennym w brytfance, o chrupiącym spodzie z dodatkiem oliwy z oliwek extra vergine Monini z rozmarynem, szynką parmeńską i słodkim serem Gorgonzola DOP
  • Szybka pizza domowa, cienka i chrupiąca na bazie pomidorów i mozzarelli oraz dowolnymi dodatkami (wersja mikrofalowa)
Udostępnij
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij

Pierwszy Sidebar


O Akademii

  • Jak dojechać
  • Kontakt
  • O nas
Ustawienia prywatności

Warsztaty

  • Lista warsztatów
  • Regulamin
  • Polityka prywatności i cookies

Przepisy

  • Makarony
  • Dania główne
  • Przystawki
  • Desery
  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • YouTube

Wszelkie prawa zastrzeżone © Social Kuchnia 2023

↑
Góra