Cristina Catese, nauczycielka kuchni włoskiej w Akademii Kulinarnej Whirlpool ma przyjemność zaprosić na warsztaty kulinarne, które odbędą się 13 kwietnia 2019, od 19:00 do 23:00, w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory, ul. Mińska 25).
Kolejny warsztat poświęcony pizzy, Waszej ulubionej włoskiej specjalności, tym razem będzie miał na celu przede wszystkim naukę przygotowania rodzajów ciast z wykorzystaniem różnych funkcji piekarników. Zapoznanie się z możliwościami, jakie dają urządzenia, rozszerzy Wasze umiejętności w przygotowaniu pizzy, gdyż wiedza jakie ciasto, jakie dodatki i jak ją wypiekać – dla prawdziwych smakoszy i koneserów nie powinno pozostawać bez znaczenia. Kto wie, może kiedy zobaczycie jaka jest różnica między ciastem na rzymską Pinsę, a pizzę neapolitańską sprawi, że staniecie się prawdziwymi mistrzami? Zachęcamy i gorąco zapraszamy. Koniecznie przyjdźcie głodni.
Cristina Catese zapewni Wam inspirujące i pyszne dania, a gotowanie umożliwią Wam intuicyjne sprzęty do zabudowy z najnowszej linii W Collection marki Whirlpool.
Menu:
- Ciasto podstawowe na domową pizzę i focaccię o różnym stopniu wilgotności
- Wysoka Focaccia szybko wyrastające z majonezem, tuńczykiem, rukolą, kaparami i czarnymi oliwkami
- Typowa rzymska pizza Pinsa – lekka i chrupiąca z bakłażanem, serem Parmigiano Reggiano DOP oraz świeżą bazylią
- Prawdziwie neapoletańska pizza – miękka, z wysokimi brzegami, surową, świeżą kiełbasą, sałatą frise, anchois i mozzarellą
- Wysoka Pizza na zakwasie pszennym w brytfance, o chrupiącym spodzie z dodatkiem oliwy z oliwek extra vergine Monini z rozmarynem, szynką parmeńską i słodkim serem Gorgonzola DOP
- Szybka pizza domowa, cienka i chrupiąca na bazie pomidorów i mozzarelli oraz dowolnymi dodatkami (wersja mikrofalowa)