Marco Ghia, szef Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie ma przyjemność zaprosić na kurs gotowania, który odbędzie się 29 marca 2019, od 19:00 do 23:00 w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory,ul. Mińska 25).
Jak się spodziewacie, istnieje wiele przepisów na gotowanie risotto. Wszystkie oparte są na użyciu odpowiedniej odmiany ryżu, a przyrządzenie jest zwykle podobne. Różnią się tylko składniki, w zależności od rodzaju dania czy regionu z jakiego risotto pochodzi. We Włoszech, danie z ryżu i dodatków podawane jest jako primo piatto, czyli danie pierwsze. Ma ono za zadanie pobudzić apetyt i przygotować do dalszej biesiady. Dlatego bardzo ważne jest, jak zostanie zrobione! Jeśli chcecie poznać tajemnice przyrządzania risotto, koniecznie przyjdźcie na warsztat do Marco. Zapoznacie się także z funkcjami wyposażenia, które warto wykorzystać właśnie do takiego rodzaju dań. Nasze sprzęty umożliwią Wam sprawne i kontrolowane gotowanie. Podczas warsztatu, nauczycie się najstarszej metody przyrządzania risotto – Marco zdradzi Wam, jak robiła je Jego Mama, a także jak przepisy ewoluują! Zapraszamy!
Wspaniałą atmosferę i przepyszne potrawy gwarantuje Marco Ghia, ryż dostarczy Riso Gallo, a gotowanie umożliwią Wam intuicyjne sprzęty do zabudowy z najnowszej linii W Collection marki Whirlpool.
Świetnym rozwiązaniem jest zabranie ze sobą własnych pojemników na żywność – wtedy będziecie mogli zabrać pozostałe dania do domu.
Menu:
- Arancini, czyli smażone kulki z ryżu Riso Gallo Arborio z ragout rybnym
- Risotto Carnaroli z białą kiełbasą i Parmigiano Reggiano na bulionie wołowym
- Risotto z serem Gorgonzola i radicchio Riso Gallo Arborio na bulionie warzywnym
- Różowe risotto z serem stracchino i burakiem na bazie Riso Gallo Carnaroli
- Fritelle ryżowe z czekoladą na ryżu Riso Gallo Rosso
- Tradycyjne ciasto ryżowe na Riso Gallo Venere