• Przejdź do treści
  • Przejdź do głównego paska bocznego

Włoska Akademia Kulinarna

  • Kup voucher
  • Zapisy z vouchera
    • Facebook
    • Instagram
    • TikTok
    • YouTube
  • O nas
  • Kursy gotowania
  • Blog
  • Przepisy i porady
  • Video przepisy
  • Oferta
  • FAQ
  • Kontakt
  • Szukaj
Szukaj
  • Kursy gotowania
  • Prowadzący
  • Galeria
  • Regulamin

SMART KUCHNIA: RISOTTO I RYŻ

Prowadzący: Marco Ghia

DATA: 29 marca 2019 GODZ.: 19:00 - 23:00

Marco Ghia, szef Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie ma przyjemność zaprosić na kurs gotowania, który odbędzie się 29 marca 2019, od 19:00 do 23:00 w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory,ul. Mińska 25).

Jak się spodziewacie, istnieje wiele przepisów na gotowanie risotto.  Wszystkie oparte są na użyciu odpowiedniej odmiany ryżu, a przyrządzenie jest zwykle podobne. Różnią się tylko składniki, w zależności od rodzaju dania czy regionu z jakiego risotto pochodzi. We Włoszech, danie z ryżu i dodatków podawane jest jako primo piatto, czyli danie pierwsze. Ma ono za zadanie pobudzić apetyt i przygotować do dalszej biesiady. Dlatego bardzo ważne jest, jak zostanie zrobione! Jeśli chcecie poznać tajemnice przyrządzania risotto, koniecznie przyjdźcie na warsztat do Marco. Zapoznacie się także z funkcjami wyposażenia, które warto wykorzystać właśnie do takiego rodzaju dań. Nasze sprzęty umożliwią Wam sprawne i kontrolowane gotowanie. Podczas warsztatu, nauczycie się najstarszej metody przyrządzania risotto – Marco zdradzi Wam, jak robiła je Jego Mama, a także jak przepisy ewoluują! Zapraszamy!

Wspaniałą atmosferę i przepyszne potrawy gwarantuje Marco Ghia, ryż dostarczy Riso Gallo, a gotowanie umożliwią Wam intuicyjne sprzęty do zabudowy z najnowszej linii W Collection marki  Whirlpool.

Świetnym rozwiązaniem jest zabranie ze sobą własnych pojemników na żywność – wtedy będziecie mogli zabrać pozostałe dania do domu.

Udostępnij60
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij

Menu:

  • Arancini, czyli smażone kulki z ryżu Riso Gallo Arborio z ragout rybnym
  • Risotto Carnaroli z białą kiełbasą i Parmigiano Reggiano na bulionie wołowym
  • Risotto z serem Gorgonzola i radicchio Riso Gallo Arborio na bulionie warzywnym
  • Różowe risotto z serem stracchino i burakiem na bazie Riso Gallo Carnaroli
  • Fritelle ryżowe z czekoladą na ryżu Riso Gallo Rosso
  • Tradycyjne ciasto ryżowe na Riso Gallo Venere
Udostępnij60
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij

Pierwszy Sidebar


O Akademii

  • Jak dojechać
  • Kontakt
  • O nas
Ustawienia prywatności

Warsztaty

  • Lista warsztatów
  • Regulamin
  • Polityka prywatności i cookies

Przepisy

  • Makarony
  • Dania główne
  • Przystawki
  • Desery
  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • YouTube

Wszelkie prawa zastrzeżone © Social Kuchnia 2023

↑
Góra