Marco Ghia, szef Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie mają przyjemność zaprosić na kurs gotowania, który odbędzie się 7 września 2019, od 19:00 do 23:00 w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory, ul. Mińska 25).
Odkąd sosy stały się popularne niemal w każdej kuchni na świecie, każdy kto je uwielbia z pewnością chętnie pozna tajniki ich łączenia z potrawami. Na swoich warsztatach Marco Ghia pokaże Wam, że przyrządzenie pysznych sosów i dipów jest naprawdę proste i nieskomplikowane. Jak już na pewno wiecie, dzięki takim dodatkom, jak dip czy sos niemal z każdej nawet zwyczajnej potrawy można uczynić coś naprawdę wyjątkowego. Jeśli użyjemy dobrej jakości składników, dowiemy się czego nie robić, z pewnością uzyskamy smaczne i ciekawe efekty. Uchroni nas to od chęci zakupu sosów gotowych, pełnych dodatków i cukru. Gęste sosy – dipy jako zimne dodatki do potraw także będą mogły być wykorzystane w urozmaiceniu menu. My już nie możemy się doczekać spotkania. A Wy?
Różne sosy i dipy, także na bazie Tabasco, przygotujecie pod czujnym okiem Marco Ghia, a w gotowaniu pomogą intuicyjne sprzęty do zabudowy z najnowszej linii W Collection marki Whirlpool.
Menu:
- Słodki “sticky” sos z whisky i sezamem do pikantnych skrzydełek z kurczaka z wędzona papryką
- Ostry sos kawowy z TABASCO® Chipotle do pieczonych żeberek wieprzowych z rozmarynem
- Korzenny sos piwny z kurkumą do kiełbasek jagnięcych podawanych z białymi winogronami
- Pikantny sos tamaryndowo-czosnkowy do szaszłyków z piersią kurczaka z bazylią
- Słodki sos zabajony z winem Santo i wiśniami do ciasteczek cantucci z gorzką czekoladą