• Przejdź do treści
  • Przejdź do głównego paska bocznego

Włoska Akademia Kulinarna

  • Kup voucher
  • Zapisy z vouchera
    • Facebook
    • Instagram
    • TikTok
    • YouTube
  • O nas
  • Kursy gotowania
  • Blog
  • Przepisy i porady
  • Video przepisy
  • Oferta
  • Najczęściej zadawane pytania
  • Kontakt
  • Szukaj
Szukaj
  • Kursy gotowania
  • Prowadzący
  • Galeria
  • Regulamin

SOSY I DIPY

Prowadzący: Marco Ghia

DATA: 7 września 2019 GODZ.: 19:00 - 23:00

Marco Ghia, szef Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie mają przyjemność zaprosić na kurs gotowania, który odbędzie się 7 września 2019, od 19:00 do 23:00 w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory, ul. Mińska 25).

Odkąd sosy stały się popularne niemal w każdej kuchni na świecie, każdy kto je uwielbia z pewnością chętnie pozna tajniki ich łączenia z potrawami. Na swoich warsztatach Marco Ghia pokaże Wam, że przyrządzenie pysznych sosów i dipów jest naprawdę proste i nieskomplikowane. Jak już na pewno wiecie, dzięki takim dodatkom, jak dip czy sos niemal z każdej nawet zwyczajnej potrawy można uczynić coś naprawdę wyjątkowego. Jeśli użyjemy dobrej jakości składników, dowiemy się czego nie robić, z pewnością uzyskamy smaczne i ciekawe efekty. Uchroni nas to od chęci zakupu sosów gotowych, pełnych dodatków i cukru. Gęste sosy – dipy jako zimne dodatki do potraw także będą mogły być wykorzystane w urozmaiceniu menu. My już nie możemy się doczekać spotkania. A Wy?

Różne sosy i dipy, także na bazie Tabasco, przygotujecie pod czujnym okiem Marco Ghia, a w gotowaniu pomogą intuicyjne sprzęty do zabudowy z najnowszej linii W Collection marki  Whirlpool.

Udostępnij4
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij

Menu:

  • Słodki “sticky” sos z whisky i sezamem do pikantnych skrzydełek z kurczaka z wędzona papryką
  • Ostry sos kawowy z TABASCO® Chipotle do pieczonych żeberek wieprzowych z rozmarynem
  • Korzenny sos piwny z kurkumą do kiełbasek jagnięcych podawanych z białymi winogronami
  • Pikantny sos tamaryndowo-czosnkowy do szaszłyków z piersią kurczaka z bazylią
  • Słodki sos zabajony z winem Santo i wiśniami do ciasteczek cantucci z gorzką czekoladą
Udostępnij4
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij

Pierwszy Sidebar


O Akademii

  • Jak dojechać
  • Kontakt
  • O nas
Ustawienia prywatności

Warsztaty

  • Lista warsztatów
  • Regulamin
  • Polityka prywatności i cookies

Przepisy

  • Makarony
  • Dania główne
  • Przystawki
  • Desery
  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • YouTube

Wszelkie prawa zastrzeżone © Social Kuchnia 2023

↑
Góra