• Przejdź do treści
  • Przejdź do głównego paska bocznego

Włoska Akademia Kulinarna

  • Kup voucher
  • Zapisy z vouchera
    • Facebook
    • Instagram
    • TikTok
    • YouTube
  • O nas
  • Kursy gotowania
  • Blog
  • Przepisy i porady
  • Video przepisy
  • Oferta
  • FAQ
  • Kontakt
  • Szukaj
Szukaj
  • Kursy gotowania
  • Prowadzący
  • Galeria
  • Regulamin

SPAGHETTI

Prowadzący: Marco Ghia

DATA: 24 lipca 2020 GODZ.: 19:00 - 23:00

Marco Ghia, szef Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie, ma przyjemność zaprosić Was na kurs gotowania, który odbędzie się 24 lipca 2020r od 19:00 do 23:00 w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory, ul. Mińska 25).

Spaghetti to najbardziej znany rodzaj włoskiego makaronu. Te długie nitki mogą mieć różną grubość i łączyć się z wieloma rodzajami sosów. Swoją nazwę zawdzięczają włoskiemu malarzowi Antoniemu Viviani XIX wieku, który nazwał tak ten makaron, ponieważ swoim wyglądem przypomina sznureczki, z włoskiego “spago”. Podczas warsztatów kulinarnych z Marco docenicie prostotę i wspaniały smak spaghetti w różnej formie. 

Udostępnij3
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij

Menu:

  • Spaghetti Barilla nr 3 z kandyzowanymi pomidorkami, świeżą burratą i cytryną
  • Spaghetti Barilla nr 5 z czosnkiem, oliwą, pieprzem cayenne i kremem z sera Grana Padano ChNP
  • Spaghetti pełnoziarniste Barilla ze świeżym tuńczykiem, selerem i kremem z pieczonego bakłażana
  • Pikantne linguine Barilla z 3 papryczkami, małżami w winie i świeżą pietruszką
  • Bucatini Barilla z serem Pecorino Romano ChNP i orzeszkami

Zabierzcie ze sobą swoje pojemniki na żywność! Jeżeli zostanie coś ze wspólnej uczty, będziecie mogli zabrać pyszności do domów.

Podczas naszych warsztatów serwujemy kawę Illy, herbatę Teekanne, wodę Acqua Panna oraz San Pellegrino i napoje Schweppes.

Wspaniałe włoskie przepisy przybliży wam Marco, najwyższej jakości makaron dostarczy Barilla, a w gotowaniu pomogą Wam intuicyjne sprzęty do zabudowy z najnowszej linii W Collection marki Whirlpool.

 

WYTYCZNE DOTYCZĄCE UCZESTNICTWA W WARSZTATACH KULINARNYCH:

– obowiązuje dezynfekcja rąk płynem znajdującym się przy wejściu do Akademii. Płyny do dezynfekcji rąk znajdą Państwo również w toaletach i przy stanowiskach pracy;

– podczas warsztatów uczestnicy dzieleni są na małe grupy;

– podczas warsztatów rekomendujemy noszenie maseczek ochronnych.

DODATKOWO:

Jeżeli przed warsztatami wystąpią u Państwa następujące objawy: kaszel, katar, ból gardła lub podwyższona temperatura – prosimy o pozostanie w domu i kontakt mailowy.

Informujemy, iż po każdych warsztatach przeprowadzana jest dezynfekcja naszej Akademii.

Udostępnij3
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij

Pierwszy Sidebar


O Akademii

  • Jak dojechać
  • Kontakt
  • O nas
Ustawienia prywatności

Warsztaty

  • Lista warsztatów
  • Regulamin
  • Polityka prywatności i cookies

Przepisy

  • Makarony
  • Dania główne
  • Przystawki
  • Desery
  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • YouTube

Wszelkie prawa zastrzeżone © Social Kuchnia 2023

↑
Góra