Marco Ghia, szef Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie, ma przyjemność zaprosić Was na kurs gotowania, który odbędzie się 24 lipca 2020r od 19:00 do 23:00 w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory, ul. Mińska 25).
Spaghetti to najbardziej znany rodzaj włoskiego makaronu. Te długie nitki mogą mieć różną grubość i łączyć się z wieloma rodzajami sosów. Swoją nazwę zawdzięczają włoskiemu malarzowi Antoniemu Viviani XIX wieku, który nazwał tak ten makaron, ponieważ swoim wyglądem przypomina sznureczki, z włoskiego “spago”. Podczas warsztatów kulinarnych z Marco docenicie prostotę i wspaniały smak spaghetti w różnej formie.
Menu:
- Spaghetti Barilla nr 3 z kandyzowanymi pomidorkami, świeżą burratą i cytryną
- Spaghetti Barilla nr 5 z czosnkiem, oliwą, pieprzem cayenne i kremem z sera Grana Padano ChNP
- Spaghetti pełnoziarniste Barilla ze świeżym tuńczykiem, selerem i kremem z pieczonego bakłażana
- Pikantne linguine Barilla z 3 papryczkami, małżami w winie i świeżą pietruszką
- Bucatini Barilla z serem Pecorino Romano ChNP i orzeszkami
Zabierzcie ze sobą swoje pojemniki na żywność! Jeżeli zostanie coś ze wspólnej uczty, będziecie mogli zabrać pyszności do domów.
Podczas naszych warsztatów serwujemy kawę Illy, herbatę Teekanne, wodę Acqua Panna oraz San Pellegrino i napoje Schweppes.
Wspaniałe włoskie przepisy przybliży wam Marco, najwyższej jakości makaron dostarczy Barilla, a w gotowaniu pomogą Wam intuicyjne sprzęty do zabudowy z najnowszej linii W Collection marki Whirlpool.