Cristina Catese, nauczycielka kuchni włoskiej w Akademii Kulinarnej Whirlpool, ma przyjemność zaprosić Was na warsztaty kulinarne, które odbędą się 24 czerwca 2020r od 19:00 do 23:00 w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory, ul. Mińska 25).
Steki wbrew pozorom nie są trudne w przyrządzeniu. Podstawową kwestią jest odpowiedni dobór wysokiej jakości mięsa oraz właściwa technika, którą należy zastosować przy jego obróbce. Podczas warsztatów kulinarnych w naszej Akademii, nasza szefowa kuchni Cristina zaprezentuje Wam wszystkie tajniki i metody przyrządzania idealnego steka oraz przybliży wam proces sezonowania mięsa dzięki czemu, będziecie mogli zaskoczyć swoich najbliższych przyrządzając idealny stek również w domowych warunkach.
Podczas naszych warsztatów serwujemy kawę Illy, herbatę Teekanne, wodę Acqua Panna oraz San Pellegrino i napoje Schweppes.
Nasza szefowa kuchni Crisitna nauczy Was prostych technik odpowiedniego przygotowywania steków, najwyższej jakości steki zapewni Steki Premium, a w gotowaniu pomogą Wam intuicyjne sprzęty do zabudowy z najnowszej linii W Collection marki Whirlpool.
Menu:
- Klasyczny stek T-bone podany z warzywami i pieczonymi ziemniaczkami
- Antrykot bez kości z polskiej jałówki w maśle z młodymi ziemniakami i ziołami
- Tomahawk wieprzowy podany z maślanymi szparagami i cytryną
- Baweta jako stek minutowy podany z sałatką z pomidorów, sałaty, ogórków i cytryn
- Roastbeef bez kości podany z puree ze słodkich ziemniaków