• Przejdź do treści
  • Przejdź do głównego paska bocznego

Włoska Akademia Kulinarna

  • Kup voucher
  • Zapisy z vouchera
    • Facebook
    • Instagram
    • TikTok
    • YouTube
  • O nas
  • Kursy gotowania
  • Blog
  • Przepisy i porady
  • Video przepisy
  • Oferta
  • FAQ
  • Kontakt
  • Szukaj
Szukaj
  • Kursy gotowania
  • Prowadzący
  • Galeria
  • Regulamin

KURS GOTOWANIA: STEKI DLA DOROSŁYCH

Prowadzący: Cristina Catese

DATA: 26 lutego 2021 GODZ.: 19:00 - 23:00

Cristina Catese, nauczycielka kuchni włoskiej w Akademii Kulinarnej Whirlpool, ma przyjemność zaprosić Was na warsztaty kulinarne, które odbędą się 26 lutego 2021r od 19:00 do 23:00 w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory, ul. Mińska 25).

Raz, dwa, trzy – teraz steki robisz Ty!

Steki to najlepsze danie, jakie można przygotować z zaledwie jednego kawałka dobrej jakości mięsa. Miękkie i soczyste, zaspokoją gusta najbardziej wybrednych mięsożerców!

A co powiecie na steki połączone z wyjątkowymi sosami na bazie polskiej żubrówki lub włoskiej grappy?

Tak jest! Przygotowaliśmy dla Was coś wyjątkowego!

Steki dla dorosłych, to nie tylko warsztaty o przygotowywaniu najlepszej jakości mięsa od Smaków Premium, ale również zabawa z sosami na bazie brandy, rumu czy whisky.

Pod okiem naszej energicznej szefowej kuchni Cristiny, dowiecie się jaki kawałek mięsa powinniście wybrać, aby przygotować Wasze ulubione danie oraz jak łączyć je ze specjalnymi sosami 😉

Ponadto, dowiecie się na czym polega sezonowanie mięsa, jakie mięso najlepiej nadaje się na steki oraz czym jest „tajemnicza” marmurkowatość!

Będzie smacznie i intrygująco!

Jeżeli jeszcze nie mieliście okazji nas odwiedzić zobaczcie, jak bawiliśmy się na naszych warsztatach kulinarnych.

Tutaj kupicie online najlepsze Steki!

Udostępnij
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij

Menu:

  • Golonka wieprzowa butterfly podana z sosem na bazie Żubrówki, trawą żubrową, cebulkami i groszkiem
  • Rostbef z sosem na bazie grappy podany z puree z selera
  • Tomahawk wieprzowy z sosem na bazie rumu, pomarańczy i musztardy podany z pieczonymi ziemniakami
  • Antrykot z sosem na bazie whisky podany z zasmażaną kapustą z goździkami, imbirem i kuminem
  • Podpalana bavetta z sosem na bazie brandy podana z pieczonym porem w beszamelu

Zabierzcie ze sobą swoje pojemniki na żywność! Jeżeli zostanie coś ze wspólnej uczty, będziecie mogli zabrać pyszności do domów.

Podczas naszych warsztatów serwujemy kawę Illy, herbatę Teekanne, wodę Acqua Panna oraz San Pellegrino i napoje Schweppes.

Wyjątkowe dania ze stekami w roli głównej przygotujecie pod okiem Cristina, najwyższej jakości produkty dostarczą Smaki Premium, a w gotowaniu pomogą Wam intuicyjne sprzęty do zabudowy z najnowszej linii W Collection marki Whirlpool.

 

WYTYCZNE DOTYCZĄCE UCZESTNICTWA W WARSZTATACH KULINARNYCH:

– obowiązuje dezynfekcja rąk płynem znajdującym się przy wejściu do Akademii. Płyny do dezynfekcji rąk znajdą Państwo również w toaletach i przy stanowiskach pracy;

– przed wejściem do Akademii mierzona jest temperatura. Osoby u których temperatura przewyższy 37,5 st C proszone są o powrót do domu;

– podczas warsztatów uczestnicy dzieleni są na małe grupy;

– podczas warsztatów obowiązuje nakaz noszenia maseczek ochronnych.

DODATKOWO:

Jeżeli przed warsztatami wystąpią u Państwa następujące objawy: kaszel, katar, ból gardła lub podwyższona temperatura – prosimy o pozostanie w domu i kontakt mailowy.

Informujemy, iż po każdych warsztatach przeprowadzana jest dezynfekcja naszej Akademii.

Udostępnij
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij

Pierwszy Sidebar


O Akademii

  • Jak dojechać
  • Kontakt
  • O nas
Ustawienia prywatności

Warsztaty

  • Lista warsztatów
  • Regulamin
  • Polityka prywatności i cookies

Przepisy

  • Makarony
  • Dania główne
  • Przystawki
  • Desery
  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • YouTube

Wszelkie prawa zastrzeżone © Social Kuchnia 2023

↑
Góra