Marco Ghia, szef Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie, ma przyjemność zaprosić Was na kurs gotowania, który odbędzie się 5 października 2018, od 19:00 do 23:00, w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory, ul. Mińska 25).
Dla wszystkich prawdziwych mięsożerców mamy wspaniałą wiadomość! Przygotowujemy dla Was kolejny kurs gotowania o stekach, a dokładnie o kawałkach mięsa, które nie są jeszcze tak bardzo popularne, a oferują nam wspaniały smak i aromat. Marco opowie Wam o sztukach mięsa, o sezonowaniu, przygotowaniu mięsa, jego stopniach wysmażenia i marynowaniu. Dowiecie się, ile czasu powinno się smażyć mięso, a także dlaczego nie wrzucać go na patelnię od razu po wyciągnięciu z lodówki. Jak najlepiej sprawdzić stopień wysmażenia? Jakie dodatki pasują do konkretnej części mięsa? A także jak przyprawić stek, żeby jak najlepiej wydobyć jego smak?
Usmażycie steki z różnymi dodatkami, zarówno tymi klasycznymi jak i podkręcicie ich smak orientalnymi składnikami. Będzie słodko, słono, a także ostro i pikantnie!
Zapraszamy na prawdziwie mięsną ucztę.
Marco Ghia nauczy Wasm jak przygotować prawdziwy stek, o świeże mięso zadba Befsztyk.pl, a w przygotowaniu potraw pomoże nowoczesne zaplecze kuchenne, z niezawodnymi sprzętami do zabudowy marki Whirlpool.
Menu:
- Flank steak w stylu kubańskim z mango, limonką i oregano
- Bavette z czerwonym masłem, rozmarynem i pieczonymi ziemniaczkami
- Onglet z chimichurri, czosnkiem i pietruszką
- Marynowany Flat Iron steak w sosie sojowym, chilli, z miętą, bazylią I cytryną
- Skirt steak z cytryną i wędzoną papryką